Archive for septembrie 24th, 2012

“Ultimul canibal. Jurnal de antropolog” de Hanna Bota

sept. 24th, 2012 | By
“Ultimul canibal. Jurnal de antropolog” de Hanna Bota

Jurnalistul cultural Alina Costea, redactor la revista constănţeană Tomis şi colaborator al revistei Ex Ponto, a trimis pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte.ro o recenzie la cea mai recentă carte semnată de Hanna Botta, “Ultimul canibal. Jurnal de antropolog”, Editura Cartea Românească. Redăm integral textul:Norman Manea, invitat de ICR la Göteborg și Stockholm

sept. 24th, 2012 | By
Norman Manea, invitat de ICR la Göteborg și Stockholm

Scriitorul Norman Manea se va afla în turneu în Suedia în perioada 27 septembrie – 2 octombrie 2012, la invitaţia Institutului Cultural Român de la Stockholm. Programul va cuprinde trei seminarii pe teme legate de exil și migrație în cadrul Târgului de Carte de la Göteborg, un eveniment la sediul ICR Stockholm și o prelegere adresată studenților Facultăţii de Istoria doctrinelor literare de la Universitatea din Stockholm.Academicianul Basarab Nicolescu participă la simpozionul “Dialog între culturi”

sept. 24th, 2012 | By
Academicianul Basarab Nicolescu participă la simpozionul “Dialog între culturi”

Joi, 27 septembrie 2012, ora 19.00, în sala Beijing a hotelului City Plaza (Cluj Napoca, str. Sindicatelor, nr. 9-13), va avea loc simpozionul intitulat „Dialog intre culturi”. Simpozionul va debuta cu o conferinţă a distinsului om de ştiinţă, domnul academician Basarab Nicolescu, filosof şi fizician teoretician la Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS), Universitatea Paris. O notă aparte va fi dată evenimentului de către intervenţiile domnului Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca dar şi ale domnului Prof. Univ. Dr. Calin Felezeu, de la Institutul de Turcologie şi Studii Central Asiatice.Spectacolul „DOM JUAN” semnat de Victor Ioan Frunză deschide stagiunea teatrală la ArCuB

sept. 24th, 2012 | By
Spectacolul „DOM JUAN” semnat de Victor Ioan Frunză deschide stagiunea teatrală la ArCuB

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă deschiderea noii stagiuni teatrale cu „DOM JUAN” de Jean Baptiste Poquelin de Molière, în zilele de sâmbătă 29 septembrie şi duminică 30 septembrie, de la ora 19.00, la sala din strada Batişte. Spectacolul este semnat de Victor Ioan Frunză, iar scenografia îi aparţine Adrianei Grand.“Charles Leirens-Inteligenţa privirii, portrete de artişti (1933-1960)”, la MNAR

sept. 24th, 2012 | By
“Charles Leirens-Inteligenţa privirii, portrete de artişti (1933-1960)”, la MNAR

Joi, 27 septembrie 2012, ora 18.00, la Muzeul Naţional de Artă al României (Bucureşti), Sălile Kretzulescu, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie “Charles Leirens-Inteligenţa privirii, portrete de artişti (1933-1960)”. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 28 septembrie – 2 decembrie 2012. Evenimentul este organizat în cadrul programului special prilejuit de aniversarea a zece ani de existenţă a Delegaţiei Wallonie-Bruxelles la Bucureşti, împreună cu Muzeul Naţional de Artă al României, Wallonie-Bruxelles International, Delegaţia Wallonie-Bruxelles la Bucureşti şi Muzeul Fotografiei din Charleroi, Belgia.Ioana Diaconescu, Simona Popescu, Florin Iaru, Mihai Iordache & Sorin Romanescu, poezie şi jazz în „high defintion”

sept. 24th, 2012 | By
Ioana Diaconescu, Simona Popescu, Florin Iaru, Mihai Iordache & Sorin Romanescu, poezie şi jazz în „high defintion”

Sâmbătă, 23 septembrie 2012, ora 17:00, în Foaierul de lectură organizat în cadrul Festivalului Strada de C`Arte, sub auspiciile Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, în parteneriat cu Fundaţia Universitară „Carol I”, poeta Ioana Diaconescu a susţinut o lectură publică din volume tipărite, dar şi dintr-un volum în pregătire care va fi predat, în curând, la Editura Tracus Arte, “Vertigo”. De la ora 18:00, publicul s-a putut întâlni, în cadrul secţiunii “Cele mai frumoase poezii”, cu Simona Popescu, una dintre cele mai apreciate poete de astăzi, iar de la ora 19:30, la Rampa de Poezie şi Jazz , au susţinut un show poetic şi de jazz Florin Iaru acompaniat de Mihai Iordache & Sorin Romanescu. O seară în care poezia şi jazzul au fost prezentate în „high defintion”.Cântece cu și despre copii: „Poveste din Bucovina” de Doina Lavric, cu participarea lui Grigore Leșe.

sept. 24th, 2012 | By
Cântece cu și despre copii: „Poveste din Bucovina” de Doina Lavric, cu participarea lui Grigore Leșe.

Duminică, 23 septembrie, la Strada de CʼArte s-au spus și s-au ascultat povești din Bucovina. Poveştile au fost rostite și cântate de Doina Fodor Lavric, interpretă de muzică tradiţională care a evoluat în spectacolele de muzică arhaică românească alături de Grigore Leşe. Cristina Poterăşoiu, prezentă la eveniment, a surprins atmosfera, special pentru AgenţiadeCarte.rLaura Dan lansează, la Strada de C`Arte, volumul „Începe să doară puţin”

sept. 24th, 2012 | By
Laura Dan lansează, la Strada de C`Arte, volumul „Începe să doară puţin”

Luni, 24 septembrie 2012, de la ora 17.30, la Rampa de Jazz şi Poezie din cadrul Străzii de C`Arte, poeta Laura Dan îşi va lansa volumul de debut „Începe să doară puţin”, apărut anul acesta la Editura Tracus Arte. Despre carte vor vorbi scriitorii Dan Mircea Cipariu şi Cosmin Perţa.