Fosta maşină oficială a Regelui Mihai şi monopostul lui Schumacher, scoase la licitaţie de Artmark

aug. 13th, 2012 | By | Category: Eveniment

Cele mai carismatice automobile de colecţie îşi vor tura motoarele la maximum pe 26 august 2012, la Fratelli Beach & Club, în cadrul primei Licitaţii de Maşini de Colecţie, o premieră pentru România, un eveniment inedit, organizat de Artmark în numele celor mai virile pasiuni masculine. Printre cele 21 de maşini de colecţie care vor fi scoase la licitaţie se află şi fosta maşină a Majestăţii Sale Regele Mihai, un BMW 760Li, dar şi Monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999). De asemenea există şi o serie de mărci devenite foarte cunoscute din filmele anilor ’60-’70-’80: Lincoln Continental – maşina lui Don Vito Corleone din filmul “Naşul/The Godfather”, Jeep Wyllis din celebrul serial „M*a*s*h” sau modelul de Ford Mustang condus de Jim Morrison în “HWY: An American Pastoral”.


21 de maşini de colecţie vor fi licitate în seara de 26 august, în alternanţă cu 29 piese din categoria sports memorabilia, 8 şampanii rare şi două colecţii de vinuri.

BMW 760Li, fosta maşină oficială a Regelui Mihai de România. Extrem de apreciat de către Majestatea Sa, conducător auto cu o vastă experienţă, modelul BMW 760Li a fost limuzina oficială cu care a făcut mai multe călătorii în ţară şi în străinătate. Maşina se află în stare excelentă şi poate atinge viteza de 250 km/h, având un motor V12 de 597 2cmc şi 439 CP. În plus, are toate sistemele de siguranţă şi confort, inclusiv sistem de navigaţie, televizor, frigider. Preţul de pornire este de 12.000 €.

Pasionaţii de filme şi maşini puternice vor fi cu siguranţă interesaţi de Jeep Wyllis. Fabricat în 1948, modelul a fost vedetă în celebrul serial M*a*s*h, din anii ’70 – ’80. Jeep-ul este dotat cu remorcă militară MB-T și mitralieră tip M2, iar preţul său de pornire pleacă de la 4.000 €. Construit cu precădere în timpul celui de-al doilea Război Mondial, Willys MB, un Jeep de o jumătate de tonă, a fost folosit de forţele armate ale Statelor Unite pe toate fronturile de luptă, fiind cedat într-un număr impresionant de exemplare şi aliaţilor. În scurt timp, a devenit principalul vehicul folosit de către armata britanică, sovietică şi franceză.

Un model celebru, şarmant este Lincoln Continental, maşina lui Don Vito Corleone din filmul “Naşul/The Godfather” regizat de Francis Ford Coppola. Modelul scos la vânzare la licitaţie are anul de fabricaţie 1947 şi este în stare tehnică bună (preț de pornire 15.000 €). Cu un motor V12, de 4784 cmc putere şi cu 125 CP, Lincolnul poate atinge o viteză maximă de 104 km/h. De asemenea, are cutie de viteze automată, cu 3 trepte și overdrive. Lincoln Continental este un automobil de lux produs de divizia Lincoln a companiei Ford Motor şi conţine binecunoscutele elemente de decor din lemn de nuc.

Un automobil de mare interes pentru pasionaţii de Formula 1 este monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999. În acel an, bolidul a adus casei din Maranello titlul mondial la constructori. Exemplarul este în stare excelentă, nu rulează pe șosea, şi este construit pe un şasiu de carbon, având o greutate de 606 kg, lungimea de 4,38 m și înălțimea de numai 96 cm. Monopostul dispune de toate elementele de suspensie, roți independente cu bare stabilizatoare activate de tiranți, sistem de frânare, de asemenea, independent pe fiecare roată, cu discuri de carbon și de un sistem de propulsie controlat de o cutie de viteze secvențială cu 7 trepte, amplasată longitudinal. Preţul de pornire este de 125.000 €.

Catalogul integral al loturilor Licitaţiei de Maşini de Colecţie, Sports Memorabilia, Şampanii şi Vinuri de Colecţie poate fi urmărit online sau descărcat în varianta PDF de pe site-ul artmark.ro.

Expoziţia loturilor se va desfăşura în două etape:

Joi, 23 august, orele 18.00

Private View & VIP Cocktail

Fratelli Beach & Club, Mamaia Nord

Eveniment exclusiv adresat VIP-urilor, inclusiv marilor colecţionari de maşini

*

Vineri, 24 august, orele 18.00 – 02.00

Deschiderea publică a expoziţiei Maşinilor de Colecţie

&

Noaptea Albă a Maşinilor de Colecţie

Expoziţia publică va continua sâmbătă de la orele 18.00 până la miezul nopţii

Fratelli Beach & Club, Mamaia Nord

*Participarea posibilă şi prin telefon sau ofertă scrisă sau în direct, pe Internet, prin Artmark Live.

Pentru înscrieri la licitaţie: 021 210 30 16/0757 056 108

Număr de vizualizări :1130


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro