Katherine Verdery dezbate despre arhivele fostei Securităţi

iul. 10th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 13 iulie 2012, ora 18:00, la Librăria Bastilia din Bucureşti, Societatea de Antropologie Culturală din Romania (antropo.ro) organizează o conferinţă publică susţinută de Katherine Verdery, profesoară la Departamentul de Antropologie, City University of New York, Statele Unite. Katherine Verdery va vorbi despre cercetările pe care le organizează în arhivele fostei Securităţi. Titlul prezentării este “Secrets of the Secret Police”.

De-a lungul timpului, Katherine Verdery a scris despre subiecte ce acoperă teme diverse precum economia politică a socialismului, reînhumări şi moarte, tranziţie, politici culturale, relaţiile de proprietate sau colectivizarea agriculturii. A publicat articole în reviste precum American Anthropologist, American Ethnologist, Ethnography, Slavic Review sau East European Politics and Society si a publicat mai multe cărţi de autor sau editate. O parte dintre acestea au fost traduse şi în limba română (Compromis şi rezistenţă. Cultura română sub Ceauşescu, Humanitas 1984; Socialismul: Ce a fost şi ce urmează, Institutul European 2003; Viaţa politică a trupurilor moarte, Editura Vremea, 2006).

Număr de vizualizări :857


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro