“Noaptea albă a străzii Lăpuşneanu“, la Librăria Avant-Garde

iun. 29th, 2012 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 30 iunie 2012, la Librăria Avant-Garde (Iaşi) va avea loc “Noaptea albă a străzii Lăpuşneanu“, eveniment ajuns la a IV-a ediţie. Fiind o stradă de tradiţie, unde se întâlneau şi se plimbau scriitorii şi artiştii, librăria va fi deschisă până târziu şi va avea un program special.

Începând cu ora 20.30, va avea loc un moment poetic, alături de actorul Dumitru Năstruşnicu, care va recita din Emil Brumaru, Gellu Naum, Marin Sorescu.
Dumitru Năstruşnicu este angajat al Teatrul Naţional «Vasile Alecsandri« din Iaşi şi a avut roluri importante in piese ale regizorilor Radu Afrim (Dawn-Way – Oameni slabi de înger. Ghid de folosire, Visul unei nopţi de vară), Silviu Purcărete (Uriaşii munţilor de Luigi Pirandello), Ion Sapdaru (Inimă de câine după Mihail Bulgakov), Mihai Manuţiu (Aici, la porţile beznei – după Hecuba şi alte tragedii de Euripide).
De la ora 21.00, va putea fi vizionat filmul « Călăuza » în regia lui Andrei Tarkovsky.
« Călăuza » este o adaptare a unui roman ştiinţifico-fantastic, « Picnic la margine de drum », al fraţilor Strugatki, şi foloseşte procedeele specifice genului – din nou un fenomen misterios, poate de origine extraterestră, care ar materializa dorinţele cele mai intime ale exploratorilor săi păcătoşi – pentru a pune întrebări fundamentale despre umanitate, memorie, dorinţă şi disperare.

Număr de vizualizări :1632


2 Comments to ““Noaptea albă a străzii Lăpuşneanu“, la Librăria Avant-Garde”

  1. livia spune:

    Succes!

  2. livia spune:

    Zaboviti o clipa in preajma Sf, Biserici BANU! Monument istoric. Acolo a fost prohodit si DELAVRANCEA inainte de ultima-i calatoria spre stele…

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro