Concert in memoriam, ”Kodály 130 de ani”

mai 21st, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 23 mai 2012, de la ora 19.00, la Ateneul Român, va avea loc un concert cameral ”Kodály 130 de ani”. Violoncelistul Orchestrei Filarmonice „George Enescu” din Bucureşti, Iancu Theodor şi-a propus ca împreună cu câţiva colegi de breaslă să-l comemoreze pe Kodály Zoltán, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la naşterea sa, printr-o serie de concerte în care să prezinte publicului bucureştean opera mai puţin cunoscută a compozitorului maghiar.


Repertoriul concertelor va cuprinde opusuri camerale în care rolul principal îl are violoncelul, sau cel puţin este prezent acest instrument, unele lucrări fiind ascultate în primă audiţie în România. Interpretează: Iancu Theodor – violoncel, Viorel Bustean– vioară, Viorela Ciucur – pian, Gödri Orbán – fagot, Boanţă Leontin – clarinet, Matei Florin – violă.

Biletele se găsesc la casa de bilete a Ateneului.

Număr de vizualizări :1064


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro