”Scaunele”, de Eugéne Ionesco, la Fabrica de Scaune din Cluj

mai 20th, 2012 | By | Category: Eveniment

Luni, 21 mai 2012, de la ora 19.00, la Fabrica de Scaune “Antares” din Cluj-Napoca (Piaţa 1 Mai nr. 4-5), Teatrul Independent “Sala Mică” din Cluj, în parteneriat cu firma Antares România, prezintă spectacolul “Scaunele” de Eugéne Ionesco.

”Scaunele” este montat de regizoarea Mihaela Panainte, iar din distribuţia sa fac parte actorii Emőke Kató şi Loránd Farkas de la Teatrul Maghiar, alături de care evoluează David Ion Sabău şi colegii săi, muncitori ai Fabricii de Scaune. Instalaţia a fost realizata de scenografa Carmencita Brojboiu, costume de Székely Cecilia Anna.

Producţia se remarcă printr-o doză de inedit, atât prin spaţiul de joc – două hale industriale –, prin faptul că, deşi se desfăşoară într-o fabrică de scaune, acestea nu apar efectiv, ci doar ca fragmente, ca “schiţe” ale obiectelor finite, cât şi prin distribuţia care integrează actori amatori. Intriga propriu-zisă a piesei e completată cu momente coregrafice spectaculoase, interpretate de muncitori cu utilaje industriale.

Număr de vizualizări :1566


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro