“PRO-EDIT: Program de formare şi sprijinire a angajaţilor pentru o practică EDITorială PROfesionistă” la Bookfest 2012

mai 29th, 2012 | By | Category: Eveniment

Asociaţia Uniunea Editorilor din România implementează proiectul strategic PRO-EDIT: Program de formare şi sprijinire a angajaţilor pentru o practică EDITorială PROfesionistă, cofinanţat din Fondul Social European (FSE) în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POS DRU), Axa prioritară 3 – „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”. Astfel, în perioada 30 mai – 3 iunie 2012, Pro-Edit va fi prezent la Bookfest 2012, în pavilionul C2, standul B20.

Joi, 31 mai 2012, orele 11.30-12.30, la standul Pro-Edit vor fi lansate: „Ghidul întreprinzătorului în domeniul editorial” de Giles Clark şi Angus Phillips; „Ghidul corectorului de carte. Manualul de marketing al cărţii” de Laurence Bascle Parkansky şi Max Prieux; „Manualul managerului de editură” de Thomas Woll. Moderatorul evenimentului este Claudiu Istrate, director executiv UER. Manualele şi ghidurile vor fi distribuite gratuit editorilor la standul Pro-Edit.

Cu acest prilej va fi lansat şi studiul: „Adaptabilitatea angajaţilor din domeniul editorial la recesiunea economică şi la criza culturii scrise 2008-2010”.

De asemeni, la stand, echipa Pro-Edit va oferi informaţii suplimentare referitoare la proiect şi la calendarul cursurilor şi conferinţelor pe anul 2012.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea adaptabilităţii şi competitivităţii angajaţilor din sectorul editorial şi din domeniile de activitate adiacente, prin participarea la cursuri de formare profesională, facilitându-se, astfel, cumularea de cunoştinţe, dezvoltarea unor abilităţi ale angajaţilor şi dezvoltarea de aptitudini care să favorizeze îmbunătăţirea performanţelor individuale, în concordanţă cu aspiraţiile lor profesionale, precum şi promovarea formelor flexibile de organizare a muncii.

Proiectul „PRO-EDIT: Program de formare şi sprijinire a angajaţilor pentru o practică EDITorială PROfesionistă” este implementat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România şi Universitatea Paris 13/Lab SIC.

Număr de vizualizări :2220


One Comment to ““PRO-EDIT: Program de formare şi sprijinire a angajaţilor pentru o practică EDITorială PROfesionistă” la Bookfest 2012”

  1. Pitigoi Diana-Carmina spune:

    Buna ziua! Am absolvit anul acesta Facultatea de limbi si literaturi straine,din cadrul Universitatii Bucuresti. Sunt interesata de publicatii precum”Ghidul corectorului de carte,Asociatia Editorilor din Romania,Bucuresti,2012 ,ptr.desvoltarea carierei mele profesionale,dar nu stiu cum si de unde le pot procura.
    Ma puteti ajuta in acest sens? Va multumesc mult!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro