spot_img

„Insulele fericiţilor”, cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu și Dan Coman

Miercuri, 29 februarie 2012, ora 19:30, în Club Control (str. Academiei nr. 19, Bucureşti), va avea loc un nou eveniment organizat de Institutul Blecher, cu muzică şi poezie. Invitaţi: Ada Milea, Bobo Burlăcianu și Dan Coman. Invitatul invizibil: Gellu Naum. Un eveniment moderat de Claudiu Komartin și Corina Bernic.

Acesta este primul eveniment din seria de întâlniri care vor urma în Clubul Control. Aici publicul va întâlni personalităţi dintre cele mai interesante sau controversate din zona culturală românească şi străină. Într-o ţară în care dialogul a devenit din ce în ce mai rar şi greu de realizat, poezia va fi mediul de comunicare pentru cei care iubesc şi trăiesc arta. De acum îi veţi putea urmări pe aceeaşi scenă la Clubul Control – muzicieni şi poeţi, artişti plastici şi prozatori, regizori şi actori pentru dialog, muzică, dezbateri, poezie, jam sessions.

De ce 29 februarie 2012, „într-o frumoasă miercuri cu un buchet de flori” (Gellu Naum): pentru că ne vom mai bucura de această dată abia peste 4 ani.

Invitaţii: Ada Milea şi Bobo Burlăcianu pentru că respiră poezia, Dan Coman pentru că o trăieşte, Gellu Naum pentru că încă ne mai strânge pe toţi împreună.

Intrarea: 10 lei (banii strânși vor reprezenta onorariul artiștilor invitați)

Ada Milea (n. 1975, Tg. Mureș) este o actriță și cântăreață cunoscută pentru inventivitatea și prospețimea cu care a reinventat genul muzicii folk începând cu a doua parte a anilor ‘90. A jucat în spectacole regizate de importanți regizori contemporani și a înregistrat 11 albume, printre cele mai cunoscute numărându-se Republica Mioritică România (1999), Absurdistan (2003), Apolodor (2003), Quijote (2004), cu varianta în limba engleză Quixote (2006), Nasul (2007) și The Island (împreună cu Alexander Balanescu, 2011).

Bobo Burlăcianu (n. 1979, Dorohoi, jud. Botoșani) este un interpret, actor și compozitor cunoscut pentru activitatea sa în trupa Fără Zahăr și pentru colaborările cu Ada Milea în spectacolele-concert Quijote, Nasul și Insula. A compus coloana sonoră pentru mai multe piese de teatru contemporan. A publicat, împreună cu colegul său de trupă Bobi, volumul de texte publicistice Voi n-ați întrebat, Fără Zahăr vă răspunde (2006), publicate inițial în săptămânalul Suplimentul de cultură.

Dan Coman (n. 1975, Gersa, jud. Bistrița-Năsăud) este unul dintre cei mai cunoscuți poeți români din ultimul deceniu. A debutat cu Anul cârtiței galbene (2003), pentru care a primit Premiul Național “Mihai Eminescu”. Au urmat Ghinga (2005), antologia d great coman (2007), Dicționarul Mara (2009) și romanul Irezistibil (2010). În curând îi va apărea la Cartea Românească poemul în proză Parohia. În 2011 a coeditat Compania poeților tineri în 100 de titluri alese de Dan Coman și Petru Romoșan, cuprinzându-i pe câțiva dintre cei mai valoroși poeți de după 2000.

Corina Bernic (n. 1981, Iași) a lucrat, după studii în Germania, ca jurnalist TVR (2003-2005) și șef de departament în cadrul Centrului Național al Cărții al ICR (2006-2010). În prezent lucrează ca freelancer, manager cultural și traducătoare și este coorganizator al Festivalului Internațional de poezie “Oskar Pastior” de la Sibiu. A publicat articole în cele mai importante reviste de cultură din România și a editat antologia Festivalului “Oskar Pastior” (2008) și volumul de proză scurtă Primii mei blugi (2009). A debutat cu volumul de poezie Casa scărilor (2011).

Claudiu Komartin (n. 1983, București) a debutat cu volumul de poeme Păpuşarul şi alte insomnii (2003), urmat de Circul domestic (2005) și Un anotimp în Berceni (2009, 2010). Coautor al piesei Deformaţii (2008) şi al scenariului Trişez cu viaţa (2010). A alcătuit, împreună cu Radu Vancu, antologia Cele mai frumoase poeme din 2010 (2011) și a tradus literatură din franceză și engleză. Redactor-șef al revistei Poesis internațional. Din 2009 organizează seria de lecturi și evenimente Institutul Blecher, ajunsă la ediția 50.

Gellu Naum (1915-2001): “Oamenii despre care vorbesc sînt dincolo de flăcările intolerabile ale binelui și ale răului, dincolo de viață și de moarte. Ei spun lucruri care îi pot interesa pe ceilalți

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508