spot_img

Festivalul de Dramaturgie Contemporană Braşov 2011

În perioada 23-30 noiembrie 2011, la Braşov va avea loc o nouă ediţie a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, organizat de către Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov, cu sprijinul Primăriei Municipiului  Braşov, al Consiliului Local, al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi al UNITER. Vor fi: 7 zile şi 10 spectacole, în concurs sau în afara concursului, produse de către Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul „Bulandra”, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul „Nottara”,  Teatrul ACT, Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov, regizate de către: Felix Alexa, Vlad Massaci, Cristian Juncu, Gelu Colceag sau Nicolae Scarlat, şi în care vor putea fi văzuţi: Horaţiu Mălăele, Dorina Lazăr, Ştefan Bănică, Emilia Popescu, Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, Vlad Zamfirescu etc.


În cadrul acestui festival vor mai avea loc lansări de carte, spectacol lectură şi o expoziţie de fotografie.

PROGRAM
Festivalul de Dramaturgie Contemporană Braşov, ediţia a XXIII-a
23 –30 noiembrie 2011

MIERCURI, 23 NOIEMBRIE
Sala Mare, ora 19.00 / Deschiderea oficială
„Meşteşugul vieţii” de Hanoch Levin (1h 20’)
Regia: Felix Alexa
Teatrul „Bulandra”, Bucureşti

JOI, 24 NOIEMBRIE
Sala Mare – foaier, ora 18.30
Lansare de carte
„Silvan. Portretistul” – album
„George Löwendal, un aristocrat în luminile rampei”
(Editura ICR, 2011)

Sala Mare, ora 19.00
„Omul hazardului de Yasmina Reza” (1h 20’)
Regia: Cristian Juncu
Teatrul „Nottara”, Bucureşti

VINERI, 25 NOIEMBRIE
Sala Studio, ora 17.00
„Vieţaşii”, după Vieţaşii de pe Rahova. „Din mărturia unor condamnaţi pe viaţă” de
Eugen Istodor (1h 15’)
Regia: Cătălin Chirilă
Teatrul „Sică Alexandrescu”, Braşov

Sala Mare – foaier, ora 18.30
Vernisajul expoziţiei de fotografie „FOTOdRAME”, semnată: Zomir Dimovici

Sala Mare, ora 19.00
„Tectonica sentimentelor” de Eric Emmanuel-Schmitt (2h 30’ cu pauză)
Regia: Nicolae Scarlat
Teatrul Naţional Bucureşti

SÂMBĂTĂ, 26 NOIEMBRIE
Sala Mare, orele 17.00 şi 20.00
„XXL – Fat Pig” de Neil LaBute (2h)
Regia: Cristian Juncu
O producţie Asociaţia Culturală Catharsis, Teatrul ACT şi Teatrul „George Ciprian”, Buzău

DUMINICĂ, 27 NOIEMBRIE
Sala Studio, ora 17.00
„Metoda G” de Jordi Galcerán (1h 30’)
Regia: Cristian Dumitru
Teatrul „Sică Alexandrescu”, Braşov

Sala Mare – foaier, ora 19.00
Lansare de carte
„Actorii care ard fără rest” de Miruna Runcan
(Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” – Revista Teatrul Azi, 2011)

Sala Mare, ora 19.30
“Natură moartă cu nepot obez” de Ion Sapdaru (1h 20’)
Regia: Eugen Făt
Teatrul Odeon, Bucureşti

LUNI, 28 NOIEMBRIE
Sala Mare – foaier, ora 18.00
Lansare de carte
„Cu şi despre Mariana Mihuţ” de Mircea Morariu
(Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” – Revista Teatrul Azi, 2011)

Sala Mare, ora 19.00
“Cui i-e frică de Virginia Woolf” de Edward Albee (2h 45’ cu pauză)
Regia: Gelu Colceag
Teatrul de Comedie, Bucureşti
SPECTACOL ÎN AFARA CONCURSULUI

MARŢI, 29 NOIEMBRIE
Sala Studio, ora 16.00
Spectacol lectură (piesă din dramaturgia contemporană poloneză)
„Absint” de Magda Fertacz
Regia: Claudiu Goga

Sala Mare, ora 19.00
“Elling”, dramatizare de Axel Hellstenius în colaborare cu Petter Naess
după romanul „Fraţi de sânge” de Ingvar Ambjornsen (1h 50’)
Regia: Vlad Massaci
Teatrul de Comedie, Bucureşti

MIERCURI, 30 NOIEMBRIE
Sala Mare, ora 19.00
„Măscăriciul”, după A.P. Cehov (1h 30’)
Regia: Horaţiu Mălăele
Teatrul „Bulandra”, Bucureşti
SPECTACOL DE GALĂ

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508