Finanţări pentru festivaluri culturale prin Programul Cultura

oct. 12th, 2011 | By | Category: Eveniment

Duminică, 16 octombrie 2011, între orele 16.00 şi 17.00, în sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti (str. Izvor 2-4 / Palatul Parlamentului, aripa E4, intrarea prin Calea 13 septembrie, etaj 4), Punctul de Contact Cultural va susţine o prezentare a oportunităţilor de finanţare pentru festivaluri culturale europene în cadrul eXplore dance festival, câştigător în 2011 al unui grant multianual prin Programul Cultura.

Programul Cultura (2007-2013) finanţează festivalurile culturale europene (cu excepţia festivalurilor de film) care au deja 5 ediţii şi includ creaţii din cel puţin 7 ţări eligibile la acest program comunitar. În 2011, termenul limită de depunere a propunerilor de festivaluri este 16 noiembrie.

Prezentarea din 16 octombrie se va axa pe descrierea condiţiilor de participare la componenta Festivaluri a Programului Cultura, precum şi pe o serie de recomandări pentru construirea unei propuneri de proiect de succes. Scurta sesiune de informare se adresează atât operatorilor care deja derulează festivaluri culturale cu dimensiune europeană, cât i celor care şi-au propus să dezvolte astfel de iniţiative în viitor şi vor mai multe informaţii despre finanţarea Programului Cultura. În plus, prezentarea aspectelor teoretice va fi completată cu descrierea experienţei eXplore dance festival, singurul festival din România care beneficiază de o cofinanţare de 3 ani prin Programul Cultura, la noua categorie „Festivaluri culturale europene” (1.3.6).

Prezentarea Programului Cultura va fi susţinută de Bianca Floarea, coordonator al Punctului de Contact Cultural, iar prezentarea experienţei eXplore dance festival de Andreea Căpitănescu, director artistic al festivalului şi al Asociaţiei 4Culture.

– Informaţii despre Programul Cultura – componenta Festivaluri: http://eacea.ec.europa.eu/culture/funding/2011/call_strand_135_2011_en.php

– Informaţii despre eXplore dance festival: www.exploredancefestival.ro

Număr de vizualizări :807


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro