spot_img

Concert la Opera Naţională Bucureşti în cadrul “Zilelor Culturii Spirituale Ruse în România”

Miercuri, 12 octombrie 2011, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti va avea loc un concert extraordinar desfăşurat în cadrul manifestării intitulate “Zilele Culturii Spirituale Ruse în România”, eveniment organizat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional în colaborare cu instituţia omoloagă din Rusia. Patru solişti importanţi din Rusia – Ecaterina Sergheeva – mezzo-soprană, Evgheni Akimov – tenor, Anna Aglatova – soprană, Vladimir Moroz – bariton, vor interpreta fragmente cunoscute din opere semnate de compozitori ruşi şi nu numai.

Evenimentul se va desfăşura cu participarea orchestrei Operei Naţionale Bucureşti, iar conducerea muzicală a spectacolul aparţine dirijorului Iurie Florea. În programul concertului sunt incluse fragmente din opere ca „Evgheni Oneghin” şi “Dama de pică” – Piotr Ilici Ceaikovski, „Albă ca Zăpada” şi “Mireasa Ţarului” – Nikolai Rimski–Korsakov, “Carmen” – Georges Bizet, “Faust” – Charles Gounod, “Gianni Schicchi” – Giacomo Puccini, “Rigoletto” şi “La Traviata” – Giuseppe Verdi, “Il Barbiere di Siviglia” – Gioacchino Rossini.

Biletele pot fi achiziţionate la casa de bilete a ONB sau online, pe site-ul oficial al instituţiei: www.operanb.ro.

Ecaterina Sergheeva – mezzo-soprană
Absolventă a Conservatorului “Rimski Korsakov” din Sankt Petersburg, Ecaterina Sergheeva este solistă a Teatrului “Mariinski” din acelaşi oraş, unde a interpretat numeroase roluri dificile din repertoriul naţional şi internaţional. Palmaresul său cuprinde lucrări de operă precum „Iolanta” şi „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski, „Electra” de Richard Strauss. A participat la mai multe festivaluri şi concursuri internaţionale şi a cântat pe scene din Germania, Anglia, SUA, Austria, Italia, Principatul Monaco şi Franţa.

Evgheni Akimov – tenor
Laureat al Premiului Naţional „Masca de Aur”, unul dintre cele mai importante din Rusia, tenorul Evgheni Akimov este solist al Teatrului „Mariinski” din Sankt Petersburg, dar a colaborat de-a lungul carierei şi cu alte prestigioase instituţii de cultură din lume, ca Teatro alla Scala din Milano, Royal Opera House Covent Garden din Londra, Opera National de Paris, Teatro Regio di Torino etc. A cântat alături de mari nume ale operei precum Placido Domingo, Ferruccio Furlanetto, Lorin Maatzel, Mstislav Rostropovich, Giuseppe Giacomini etc.

Anna Aglatova – soprană
Solistă a Teatrul Mare din Moscova, soprana Anna Aglatova este câştigătoare a mai multor distincţii în Rusia, precum Premiul I la Concursul pentru tineri cântăreţi „N.A.Obuhova”. Repertoriul său cuprinde atât roluri mozartiene, cât şi roluri din opere semnate de Giuseppe Verdi, dar şi de Modest Musorgski, Giacomo Puccini, Georges Bizet.

Vladimir Moroz – bariton
Baritonul Vladimir Moroz , solist al Teatrului „Mariinski” din Sankt Petersburg, a apărut de-a lungul carierei pe mari scene ale lumii precum Teatro alla Scala din Milano, Royal Opera House Covent Garden din Londra, Metropolitan Opera din New York. Este laureat al concursurilor internaţionale „N.V.Lysenko” (1997), „Rimski-Korsakov” (2000), „S. Moniuszko” (2004).

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508