„No Silence, Please!”, la Centrul Ceh

oct. 19th, 2011 | By | Category: Eveniment

Evenimentul „No Silence, Please!” de la Centrul Ceh din Bucureşti începe joi, 20 octombrie 2011, de la ora 20.00, când va avea loc proiecţia filmului „Juha”, prezentat în colaborare cu Ambasada Finlandei. Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 21 octombrie 2011, la ora 19.00, prin intermediul unei proiecţii speciale, cu intrare liberă, a excelentului debut în lung metraj al lui Vaclav Kadrnka, “80 Letters”, ce a lăsat o impresie foarte plăcută la ediţia din anul acesta a Berlinalei.

Juha & Avant’n’Gard / Juha / film mut din 1999 acompaniat live / regia: Aki Kaurismaki / muzica: Avant’n’Gard / 78 min.

O fată obişnuită de la ţară îşi părăseşte soţul după ce se îndrăgosteşte de ceea ce azi am numi un urban. Film mut alb negru realizat de boemul finlandez Aki Kaurismaki, cu dialog sub formă de inter-titluri.

Avant’n’Gard este un colectiv artistic reunit în jurul ideii de naturaleţe a actului artistic şi a muzicii improvizate. Un performance Avant’n’Gard se construieşte din elemente de poezie vorbit-cântată, istorisiri dadaiste, incantaţii urbane, ritmuri ambientale, sonorităţi psihedelice şi free jazz.

În timpul weekendului sunt programate încă 7 proiecţii la MŢR şi, tot în cadrul festivalului, o prezentare despre cinematografia cehească după 1990.

Mai multe detalii la adresa: www.czech-it.ro

Număr de vizualizări :814


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro