“Dispariţia” de Tess Gerritsen

sept. 30th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO, în seria Maura Isles & Jane Rizzoli”, a apărut volumul “Dispariţia” de Tess Gerritsen, în traducerea lui Costin-Valentin Oancea. Pentru acest volum autorul a fost distins cu “Dispariţia” a fost distins cu Nero Wolfe Award. Totodată, această serie a fost a fost ecranizată pentru televiziune.

Un eveniment fericit – iminenta naştere a primului copil – se transformă într-un coşmar pentru detectiva Jane Rizzoli când aceasta se trezeşte implicată într-o luare de ostatici. O femeie găsită înecată în Hingham Bay este dusă la morgă şi închisă în camera frigorifică. Însă când medicul legist Maura Isles se uită la cadavru, trăieşte spaima vieţii sale, căci femeia considerată moartă deschide ochii. Dusă de urgenţă la spital, aceasta omoară un agent de pază şi ia ostatici, unul dintre ei fiind Jane Rizzoli.

Tess Gerritsen a absolvit Stanford University şi a urmat Facultatea de Medicină de la California University, unde şi-a obţinut diploma de medic. Însă a abandonat o carieră de succes ca medic internist pentru a se concentra asupra scrisului. A câştigat recunoaşterea naţională odată cu primul ei roman plin de suspans plasat pe teritoriul medicinei, bestsellerul publicat în 1996, Harvest, care a intrat în topul New York Times.

Număr de vizualizări :1553


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro