Plăcerile „creatorului”

aug. 7th, 2011 | By | Category: La Țintă!

Dacă weekendul este „propovăduit”, în general, relaxării, iar timpul destinat somnului se prelungeşte, eu am făcut exact pe dos în aceste două zile. Iar unele aptitudini artistice s-au multiplicat. Nu este tocmai rău să vrei şi să poţi să faci câte puţin din toate, chiar dacă în anumite domenii nu obţii performanţă, ci le tratezi mai mult ca hobby-uri. Ce am făcut/ folosit? Buşteni, aracet de lemn, cuie, sfoară (şi subțire, şi groasă), lac incolor, securea lui tata, cuţite ş.a. Rezultatul? Un nou spaţiu de lucru – totul, evident, pentru plăcerea creatorului.

La Editura Trei, de exemplu, în colecția “Psihologie Practică”, a apărut o serie de cărți care învață cititorul cum să-și folosească psihicul pentru a-și transforma viața într-o serie de reușite, pentru a se autovindeca, pentru a relaționa mai bine cu șefii, cu prietenii, cu soțul/ soția… Iar mediul ambiant în care trăim are și el un rol extrem de important. Eu am împușcat doi iepuri dintr-o lovitură. Mi-a făcut atâta plăcere să tai lemne, să le dau cu lac, să bat cuie și să meșteresc după cum m-am priceput, încât debordez de bucurie post-eveniment. Iar azi dimineață am sărit din pat foarte devreme, gata să mai îmbogățesc colecția mea de bușteni cu niște lemne de cireș și prun.

Concluziile sunt evidente: psihic 100% satisfăcut, relații minunate cu vecinii care m-au “bolborosit” pentru zgomotele de ciocan, un mediu extrem de favorabil inspirației, pisici bucuroase că au noi teritorii de explorat, prieteni bucuroși că vin în vizită și se simt ca-n pădure.

Data viitoare voi încerca să mă inspir dintr-o carte a colecției “Acum pentru viitor”: “Paradoxul iubirii” de Pascal Bruckner. Nu știu ce va ieși!

Andra Rotaru

Număr de vizualizări :1294


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro