spot_img

Pentru prima oară în România, Ian Brown și UNKLE Sounds la “Control Day Out”, Arenele Romane

Pe 10 septembrie 2011, la Arenele Romane din București, părintele brit rock-ului din era “Madchester”, desemnat Godlike Genius” de revista NME, fostul lider al legendarei formații britanice “The Stone Roses”, Ian Brown va concerta în premieră în România, cu sprijinul adidas Originals, în cadrul “Control Day Out”. Aceasta reprezintă o noapte albă de concerte live și DJ set-uri, cu Ian Brown, UNKLE Sounds, Șuie Paparude și alții, o ultimă mega-petrecere în aer liber pentru nostalgicii festivalurilor din vară, înainte ca toamna să mute distracția înapoi în club.

Cunoscut publicului român mai ales pentru colaborările cu UNKLE (Reign, Fear, Be There), dar și pentru albumul său ulterior, Solarized (al patrulea din cariera solo), Ian Brown a devenit celebru ca

solist al legendarei formații de rock alternativ The Stone Roses. Cariera artistului britanic se întinde de-a lungul mai multor generații muzicale, de la punk la amestecul cultural al Angliei optzeciste, la mods, skinheads și nebunia Madchester care a deschis drumul multor formații brit-rock de succes. De la destramărea The Stone Roses, în 1996, Ian Brown a lansat șase albume solo de studio, de pe urma cărora au rezultat nu mai puțin de 14 hit single-uri, șase turnee mondiale sold-out, precum și apariții la cele mai renumite festivaluri din lume: de trei ori la Glastonbury, de cinci ori la V Festival, T in the Park sau Oxegen în Marea Britanie, patru apariții la Fuji Festival Japan, headliner la Rocket Festival în Hong Kong, și multe altele.

În 2006, la NME Awards, lui Ian Brown i-a fost înmânat premiul Godlike Genius, iar în 2007, Q Legend Award vine ca o încununare, chiar dacă impresionanta sa carieră nu se oprește aici.

Cel mai recent album Ian Brown, My Way, lansat în 2009, dovedește că artistul britanic mai are încă multe de spus în peisajul muzical actual: single-ul Stellify și cover-ul după celebra piesă In The Year 2525 au cucerit topurile și au atras aprecierile criticilor. Cu precădere autobiografic, discul este influențat atât de Thriller-ul lui Michael Jackson, a cărui “matriță de succes” a fost aplicată fiecărei piese de pe album, după cum Brown însuși a mărturisit într-un interviu pentru NME, dar și de punk-ul distructiv marca Sex Pistols, Ian Brown fiind un admirator al lui Sid Vicious și al “tratamentului” aplicat de acesta șlagărului etern My Way, făcut celebru de Frank Sinatra.

Pe 10 septembrie, la Arenele Romane din București, Ian Brown va prezenta publicului român o mostră de brit-rock autentic, într-unul din cele mai așteptate concerte ale anului.

UNKLE Sounds, noul proiect al versatilului artist britanic James Lavelle (UNKLE), este un live set electronic cu proiecții coordonate pe ecrane gigantice, un show audio-vizual de proporții ce va debuta la celebrele Reading și Leeds Festival din vara aceasta, unde UNKLE Sounds este headliner-ul Scenei Dance. Din punct de vedere muzical, spectacolul va cuprinde atât cunoscutele hit-uri UNKLE cât și piese noi, colaborări cu Ian Brown, Thom Yorke, Richard Ashcroft sau Josh Homme, și remix-uri la piese Radiohead, Queens of the Stone Age sau Metallica. Vizual, show-ul va însemna proiecții backlit coordonate live de pe scenă pentru a oferi o experiență artistică unică.

Fondată la începutul anilor ’90, formația Șuie Paparude se numără printre pionierii muzicii electronice din România. Aflându-se într-o permanentă evoluție, trupa a trecut de-a lungul timpului atât prin schimbări de componență, cât și de sound, activând în formula actuală – Michi, Bean și Dobrică, din 2009. Șuie Paparude au la activ 8 albume și sute de concerte în țară și în străinătate, mii de fani și un statut de formație cult pentru publicul tânăr din România. Lansat anul trecut, cel mai nou album Șuie, E suflet în aparat, cuprinde 16 piese, inclusiv hit single-urile Cea mai bună zi și Soundcheck.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508