„Raftul Denisei” propune: “Totul sub cer” de Matilde Asensi

iul. 8th, 2011 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Humanitas Fiction, în colecţia “Raftul Denisei”, va apărea romanul “Totul sub cer” de Matilde Asensi, în traducerea lui Dragoş Cojocaru şi a Alinei Titei.

Un roman fascinant semnat de autoarea bestsellerului internaţional “Ultimul Cato”, în care istoria veche a Chinei se împleteşte cu meandrele prezentului.

Anii ’20, Shanghai. Pictoriţa spaniolă Elvira De Poulain se confruntă cu datorii uriaşe şi cu pericole mortale, în încercarea de a descurca firele complicate ale afacerilor soţului său ucis în împrejurări neelucidate. Împreună cu nepoata sa, va încerca să descifreze indiciile legate de un cufăr aflat în casa soţului său pe care asasinii nu au reuşit să-l găsească şi totodată să descopere înaintea acestora o comoară pierdută, îngropată odată cu primul împărat al Chinei. Împreună cu un anticar priceput, un jurnalist irlandez şi un îndemânatic slujitor chinez, Elvira şi nepoata ei vor porni în aventura vieţii lor, la capătul căreia se poate afla o comoară care le va schimba viaţa sau aduce moartea cea mai cumplită.

Matilde Asensi s-a născut în 1962, în Spania, la Alicante. A studiat jurnalismul la Universitatea Autonomă din Barcelona, apoi a lucrat la câteva posturi de radio importante. A debutat cu romanul El salón de ámbar (1999), foarte bine primit de cititori, urmat de Iacobus (2000), care s-a numărat printre bestsellerurile iberice ale anului. Ultimul Cato (El último catón, 2001) a devenit peste noapte un succes fenomenal: peste 1 250 000 de exemplare vândute doar în Spania (unde este reeditat periodic) şi traduceri în SUA, Franţa, Germania, Italia, Japonia etc. Matilde Asensi a mai scris El origen Perdido (2003), Peregrinatio (2004), Todo Bajo el cielo (2006) şi Tierra firme (2007). Romanele ei au fost publicate în peste 12 ţări

Număr de vizualizări :1233


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro