“Secretele minţii de milionar” de T. Harv Eker

iul. 22nd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Curtea Veche, în colecția “Capital”, a apărut volumul Secretele minţii de milionar” de T. Harv Eker, în traducerea Cristinei Guță. Acest volum tratează mai puţin ceea ce trebuie învăţat şi mai mult ceea ce trebuie „dezvăţat“.

„Daţi-mi 5 minute şi… vă pot prezice viitorul financiar pentru tot restul vieţii!“ Iată ce spune T. Harv Eker în cartea de faţă. Un om remarcabil, care a lansat multe afaceri şi a dat faliment în mod repetat – până când a înţeles că trebuie să-şi schimbe tiparul mental. După care, în câţiva ani, a devenit milionar. Eker pleacă de la premisa că „nu ceea ce nu ştim ne împiedică să avem succes, ci ceea ce ştim incorect reprezintă cel mai mare obstacol“.  Fiecare dintre noi are setat în minte un anumit tipar financiar. Iar felul în care gândim determină dimensiunea averii pe care o acumulăm. Bogaţii gândesc, toţi, la fel (sunt convinşi că „îşi creează singuri viaţa“). Şi săracii gândesc, toţi, la fel (dar ei cred că viaţa „li se întâmplă“). Iar atunci când subconştientul are de ales între emoţii adânc înrădăcinate şi logică, emoţiile înving aproape întotdeauna. Secretul stă în conştientizarea propriilor gânduri şi acţiuni, astfel încât să ne putem elibera de alegerile făcute în trecut.E timpul să renunţăm la presupunerea că, pentru a avea succes, ordinea logică este: a avea, a face, a fi. Şi să asimilăm, în schimb, convingerea oamenilor bogaţi, care înţeleg că ordinea corectă este: a fi, a face, a avea.

„T. Harv Eker are abilitatea de a electriza publicul, a captiva cititorii, a motiva şi a stârni revelaţii.“ (Jay Conrad Levinson)

T. Harv Eker este fiul unor imigranţi europeni care s-au stabilit în America de Nord, moment în care nu aveau mai mult de 30 de dolari în buzunar. A crescut în Toronto, după care s-a stabilit în Statele Unite. A avut o copilărie săracă, motiv pentru care, la 13 ani, a început să muncească. În anii adolescenţei, a vândut ziare, îngheţată, loţiuni de bronzat pe plajă şi diverse alte lucruri prin târguri. După ce a urmat vreme de un an cursurile Universităţii York, a decis să ia o pauză – pentru a-şi urma visul de a deveni milionar.
În anii tinereţii, a locuit în diverse oraşe, a avut diverse slujbe şi a început peste zece afaceri diferite. Dar, indiferent ce a făcut, a eşuat în mod constant.
Într-un final, după mulţi ani de frustrări, Eker a reuşit să-şi atingă ţinta. A deschis unul dintre primele magazine cu articole pentru fitness din America de Nord, apoi şi-a dezvoltat afacerea, creând un lanţ de zece magazine. După care a vândut o parte din acţiuni unei corporaţii din topul Fortune 500. Eker a trecut de la stadiul de falit la cel de milionar în numai doi ani şi jumătate.
Ulterior, a început să-şi dezvolte teoria privind relaţia dintre bani şi aspectele mentale şi emoţionale ale oamenilor. Folosind principiile şi exerciţiile din cartea de faţă, el şi-a revizuit gândurile, sentimentele, atitudinea şi acţiunile – nu doar pentru a atinge succesul, ci şi pentru a-l menţine pe termen lung.
T. Harv Eker este fondatorul şi preşedintele companiei Peak Potentials Training, una dintre companiile cu servicii de dezvol­tare personală având cea mai rapidă creştere din America de Nord. A creat o serie de cursuri de dezvoltare personală, la care participă mii de oameni din toate colţurile lumii. Stilul său direct, debordând de energie şi plin de umor, electrizează audienţa. La programele cu durata de o săptămână are adesea un public de peste 2 000 de persoane.
Prin cărţile, seminariile şi conferinţele sale, ca şi prin programele educaţionale oferite, el a schimbat vieţile a peste 500 000 de oameni, ajutându-i să se apropie de obiectivele lor şi să obţină independenţa financiară.

Număr de vizualizări :1295


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro