“Ruins True”, în regia lui Tompa Gábor, la Festivalul de Teatru Avignon OFF

iul. 5th, 2011 | By | Category: Proiecte

În perioada 8-29 iulie 2011, la Théâtre des Halles (Avignon, Franţa), vor avea loc reprezentaţii ale piesei “Ruins True”, în regia lui Tompa Gábor, coproducţie între Sushi Center for the Urban Arts din San Diego şi Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Ruins True” este o creaţie colectivă de dans, în spiritul operei lui Samuel Beckett. Piesa va fi prezentată în cadrul Festivalului de Teatru Avignon OFF, iar participarea Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca este sprijinită de ICR.

Spectacolul îi are în distribuție pe Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith (care semnează și coregrafia), muzica originală este compusă de Shahrokh Yadegari, iar scenografia este semnată de Ian Wallace.

Avignon OFF a apărut în 1963, în jurul prestigiosului Festival Internaţional de Teatru de la Avignon, ca festival alternativ și a devenit repede unul dintre cele mai mari evenimente de gen pentru companii independente din lume. La fiecare ediție Avignon OFF prezintă, în spații consacrate și neconvenționale, sute de spectacole din toate genurile, de la teatru tradiţional la teatru-dans, lecturi, musical, théâtre-café, circ şi mimă.

Număr de vizualizări :1121


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro