spot_img

“Cel mai simpatic ghid de sarcină” de Vicki Iovine, în lectura actriţei Dana Dogaru

La Editura Humanitas Multimedia, în colecţia “Ascultă şi învaţă”, va apărea audiobookul “Cel mai simpatic ghid de sarcină” de Vicki Iovine, în lectura Danei Dogaru, traducere de Ilinca Anghelescu.

“De la în­ce­pu­tul tim­pu­ri­lor, ori­ce fe­me­ie care a ră­mas în­săr­­ci­na­tă cu un băr­bat având o sluj­bă şi neîn­su­rat cu o altă fe­me­ie e fe­li­ci­ta­tă şi răs­fe­li­ci­ta­tă. (Să spe­răm că mai primeşte şi al­te­le în afa­ra fe­li­ci­tă­ri­lor – şi mă voi re­feri ceva mai în­co­lo la res­pon­sa­bi­li­tă­ţi­le unui soţ bun.) Ves­tea că eşti gravi­dă e de fie­ca­re dată o ches­tie gran­dioa­să. Ştii deja asta după fe­lul în care te simţi când asis­ten­ta iese din la­bo­ra­tor cu un zâm­bet larg pe chip.

Re­gu­la ge­ne­ra­lă este ur­mă­toa­rea: dacă eşti la pri­ma sar­ci­nă, îi vei spu­ne so­ţu­lui ves­tea cea bună îna­in­te de a o spu­ne ori­­cui alt­cui­va (cu ex­cep­ţia doc­to­ru­lui, de­si­gur). Dacă este al doi­lea sau al trei­lea co­pil, vei anun­ţa ori­ce prie­te­nă de care poţi da prin in­ter­me­diul te­le­fo­nu­lui, fa­xu­lui sau e­-mail­u­lui, apoi pe mama ta, pe ta­tăl tău, pe ori­ce străin care se în­tâm­plă să te în­tre­be ce mai faci – şi abia apoi îi vei spu­ne so­ţu­lui. Iar dacă e vor­ba de a pa­tra, ei bine, ar fi ne­voie de o altă car­te pen­tru a dis­cu­ta cum se cu­vi­ne acest su­biect.

Da­că fe­mei­le şi băr­ba­ţii ar fi cu ade­vă­rat egali în plan emo­ţio­nal, atunci toţi po­ten­ţia­lii taţi ar fi ală­turi de so­ţi­i­le lor, aş­tep­tând cu ne­răb­da­re, în ca­bi­ne­tul doc­to­ru­lui, ves­tea cea mare. Ar sta ală­turi de tine, răs­foind nu­me­re vechi ale re­vis­tei Ma­ma cu res­pon­sa­bi­li­tăţi sau ci­tind ghi­duri de­spre pal­pa­rea sâ­ni­lor. Dacă e pri­ma ta sar­ci­nă, exis­tă şan­sa ca so­ţul tău să se afle aco­lo cu tine, pen­tru a da ochii cu asistenta şi a­-i ve­dea zâm­be­tul larg. Dacă însă el nu e aco­lo, ţine minte că soţi mi­nu­naţi, in­clu­siv al meu, nu sunt în­tot­dea­u­na alături de so­ţi­i­le lor atunci când ele află că sunt în­săr­ci­na­te. Şi totuşi pot de­veni taţi atenţi şi iu­bi­tori. Nu uita acest sfat: un soţ bun este un soţ care are o sluj­bă, şi un soţ care are o sluj­bă pro­ba­bil nu­-şi poa­te pe­tre­ce o în­trea­gă du­pă­-masă în ca­bi­netul gi­ne­co­lo­gu­lui. Fii prag­ma­ti­că: un băr­bat ocu­pat nu e întot­dea­u­na un tată rău.” (Viki Iovine)

Vicki Iovine scrie pentru Los Angeles TimesChild și Redbook și a fost deseori invitată la televiziune, inclusiv în celebra emisiune a lui Oprah Winfrey. Mamă a patru copii, a împărtășit experiența ei femeilor dinîintreaga lume prin intermediul cărților de mare succes din seria Girlfriends’ Guides.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508