Saviana Stănescu prezintă „Imigranţi cu abilităţi extraordinare”, la Londra

iun. 30th, 2011 | By | Category: Postcard

Vineri, 1 iulie 2011, de la ora 19.00, la Fundaţia Raţiu / Centrul Cultural Românesc (Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London) va avea loc un eveniment organizat de Fundaţia Raţiu din Marea Britanie, în cadrul seriei de prezentări şi conferinţe Culture Power. Saviana Stănescu, dramaturg de origine română stabilit la New York, îşi va prezenta piesa de teatru „Imigranţi cu abilităţi extraordinare”.

Piesa„Imigranţi cu abilităţi extraordinare”, apreciată de critica de specialitate, este o comedie amară despre Nadia, un clovn din „cea mai nefericită ţară din lume“, Moldova , care îşi pune toate speranţele în obţinerea unei vize de lucru pentru Statele Unite ale Americii. Vânată de agenţii Departamentului pentru Siguranţa Statului, entuziasmul Nadiei este curmat de primirea unei scrisori de deportare. O pereche de tocuri cui par a fi de ajuns pentru a-i distruge visul american (sau pentru a-l transforma într-un coşmar).

Evenimentul este găzduit de Dr. Mike Phillips, romancier, istoric şi curator, consultant pentru diverse organizaţii culturale europene, distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE).
Evenimentul va cuprinde şi lectura unor fragmente din piesă.

“‘Imigranţi cu abilităţi extraordinare’, piesa Savianei Stănescu, este o piesă încântătoare… Dialogul Savianei Stănescu este înzestrat cu un spirit de observaţie ireproşabil… Energia despre care se spune că reprezintă esenţa New York-ului reiese din toate speranţele şi visurile, ce plutesc în aer, ale tuturor noilor veniţi. Piesa este un omagiu adus acestei energii şi în acelaşi timp radiază, la rândul său, tone de energie“ – The New York Times.

Saviana Stănescu s-a născut în Bucureşti şi a „renăscut“ la New York . Piesele sale au fost prezentate în repetate rânduri în străinătate şi în Statele Unite ale Americii – în montări de scenă, în prezentări de teatru în lectură sau sub formă de ateliere de lucru. Au fost consemnate şi comentate în numeroase cronici şi au primit importante premii de specialitate. Saviana a câştigat în 2007 Premiul Marulic pentru Cea mai bună piesă radiofonică europeană – „Bucureşti Underground“. Acesta a fost prezentată, cu sprijinul Fundaţiei Raţiu / Centrului Cultural Românesc, la Teatrul Edric Hall din cadrul Universităţii londoneze South Bank, în ianuarie 2009. Saviana predă la New York University .

Număr de vizualizări :1701


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro