Picnic intercultural în Grădina OAR

iun. 10th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 11 iunie 2011, şi duminică, 12 iunie 2011, de la ora 18.00, Gradina OAR (ArthurVerona 19) va găzdui un picnic intercultural constând într-un atelier de improvizaţie cu participarea unor traducători beneficiari ai burselor acordate de Centrul Naţional al Cărţii din cadrul ICR, a scriitorilor Răzvan Ţupa, Mugur Grosu, Cosmin Perţa, Gabriel Daliş, Sorin Despot şi a desenatorilor de la revista de bandă desenată „Comics”.

Vor fi expuse benzi desenate realizate de artiştii de la „Comics” şi ilustraţii ale unor opere literare româneşti alese împreună cu traducătorii. Evenimentul face parte din Festivalul Urban Street Delivery, care se desfăşoară în aceste zile în Bucureşti şi Timişoara.

Misiunea Street Delivery este aceea de a reinventa şi de a intări rolul structural pe care spaţiul public îl joacă în viaţa locuitorilor cetăţii, prin convertirea peisajului urban în spaţiu viu. Evenimentul a demarat în anul 2006, în Bucureşti, când strada Arthur Verona a devenit, pentru câteva zile, un spaţiu cultural, de întâlnire şi de experiment artistic. De atunci, timp de trei zile, în luna iunie, strada Arthur Verona din Bucureşti şi strada Florimund Mercy din Timişoara se închid circulaţiei auto şi devin un spaţiu destinat exclusiv pietonilor, la care se alătură şi bicicliştii. Din anul 2007, pe strada Arthur Verona tronsonul închis s-a extins de la Şcoala Centrală până în Bld. Magheru.

Număr de vizualizări :1181Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro