La vânătoare de comori literare, prin Bucureşti

iun. 16th, 2011 | By | Category: Eveniment

Editura Humanitas a pus la cale o „vânătoare de comori” prin Bucureşti în urma căreia participanţii vor descoperii, în alt mod, un număr de şapte cărţi. Jocul va începe sâmbătă, 18 iunie 2011, la ora 16.00, în faţa librăriei Humanitas Kretzulescu şi se joacă în echipe formate din 2 până la 5 membri.

La vânătoare participă şi Julien Trambouze, sound artist şi ziarist francez. Fiecare grup de participanţi va primi la început indicii pe care, urmărindu-le, se vor plimba după comori prin centrul Bucureştiului, mergând din indiciu în indiciu şi descoperind fragmente de cărţi. La final, participanţii vor primi cărţile din care deja au aflat anumite pasaje. Traseul pe care se va desfăşura vânătoarea de comori este Librăria Humanitas Kretzulescu – Cişmigiu – Izvor – Bulevardul Kogălniceanu  – Carul cu bere – Ateneu – ? Fiecare echipă se va lua după indiciul constând într-un fragment de carte în care sunt povestite întâmplări imaginate sau biografice din Bucureşti. Acţiunea în toate cele şapte cărţi se desfăţoară în secolul trecut. Unele dintre obiectivele pe care participanţii trebuie să le descopere după fragmentele de text au fost modificate parţial sau întotalitate sau poate chiar au dispărut, s-au străzile şi-au schimbat numele. Scopul jocului este acela de a descoperi atât Bucureştiul cât şi cărţile puse în joc.

Număr de vizualizări :1472


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro