Concurs de 3 milioane de euro pentru reabilitarea Palatului Cultural din Blaj

iun. 10th, 2011 | By | Category: Postcard

Transilvania Fest lansează, împreună cu Primăria Blaj şi Consiliul Judeţean Alba, un concurs de idei deschis arhitecţilor români pentru reabilitarea Palatului Cultural din Blaj. Autorităţile locale vor pune la dispoziţia proiectului câştigător un buget de 3 milioane de euro pentru restaurarea şi reconversia spaţiului Palatului spre utilizare. Clădirea Palatului Cultural din Blaj, situată în Piaţa 1848 nr.7, a fost construită în anii ‘30 şi a trecut printr-un incendiu în anii ‘90.

Concursul organizat urmăreşte selectarea celor mai competente propuneri de idei pentru o utilizare ulterioară a clădirii respective pentru activităţi în domeniul culturii, adresate publicului. Clădirea va cuprinde şi o zonă de birouri pentru Academia Română şi pentru societăţi culturale din Municipiul Blaj. Printre obiectivele proiectului se numără găsirea de unor soluţii valoroase pentru realizarea şi refuncţionalizarea Palatului Cultural, promovarea valorilor arhitecturii româneşti şi invitaţia la participare activă privind conştientizarea gravelor limitări impuse de legile româneşti în ceea ce priveşte atribuirea unui proiect de anvergură prin licitaţie publică, care impune preţul cel mai scăzut în detrimentul calităţii.

Organizatorii oferă tuturor arhitecţilor interesaţi posibilitatea participării la un tur ghidat al clădirii, pe data de 17 iunie 2011 (vineri), de la ora 14.00 la ora 15.00.

Proiectele trimise vor trebui să respecte data limită de 18 iulie 2011. Printre membrii juriului se numără arhitecţii Şerban Sturdza, Adrian Soare, Gabriel Roşca, primarul Blajului Gheorghe Valentin Rotar având funcţia de membru onorific al juriului, cu rol consultativ. Juriul va acorda şi premii pentru primii trei arhitecţi clasaţi: premiul întâi 3000 euro, premiul doi 1500 euro şi premiul trei: 500 euro.

Documentaţia pusă la dispoziţia concurenţilor este o arhivă electronică ce conţine: tema de concurs completă, regulamentul de concurs, certificatul de urbanism, extrasul CF, releveul  Palatului Cultural, un studiu istoric şi descrierea clădirii, documentaţie fotografică – situaţie actuală şi imagini de arhivă.

Arhiva poate fi descărcată online accesând site-urile www.primariablaj.ro sau www.transilvaniafest.com .

Calendarul concursului

01 iunie 2011 – Lansarea concursului

17 iunie 2011 – Tur ghidat al clădirii (14:00-15:00)

20iunie 2011 – Data limită de primire a întrebărilor legate de concurs / clădire / organizare

30 iunie 2011 – Data limită răspunsurilor la întrebari

18 iulie 2011 (orele 17.00) – Data limită pentru predarea proiectelor/ data poştă

21 iulie (orele 18.00) – Data limită pentru primirea coletelor prin poştă

22-24 iulie  2011 – Jurizarea concursului

26 iulie 2011 – Anunţarea oficială a rezultatelor concursului

30 iulie 2011 – Festivitatea de premiere a proiectelor câştigătoare în incinta Palatului Cultural din Blaj.

Număr de vizualizări :1476


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro