„Primul drum al walkiriilor”, la Galeriile Municipale de Artă Târgu Jiu

iun. 14th, 2011 | By | Category: Postcard

Joi, 16 iunie 2011, de la ora 17.00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu va fi vernisată prima expoziţie personală a artistei plastice Cristina Ploscariu, numită „Primul drum al walkiriilor”.

La eveniment vor vorbi Vasile Fuiorea, preşedintele UAP Gorj, Florin Gheorghiu, vicepreşedintele UAP Gorj ,şi Daniel Şerban, artist plastic.

Cele 40 de lucrări care fac parte din expoziţie sunt realizate în diferite tehnici: ulei pe pânză, acrilic pe pânză, tehnică mixtă, cerneală (peniţă), tehnică digitală şi au dimensiuni între 7cm/11cm şi 110cm/570cm.

„În mitologia nordică, walkiriile sunt zeităţi care îl slujesc pe zeul Odin. Acestea aveau menirea de a adună de pe câmpul de luptă pe cei mai viteji dintre războinicii căzuţi şi de a-i duce în Valhalla (palatul lui Odin), unde vor rămâne până în ziua de Ragnarok, atunci când vor lupta alături de Odin împotriva giganţilor. Fiecare artist duce o luptă, în primul rând cu sine. Pentru prima mea expoziţie personală am ales o metaforă imagistică ce are menirea să exprime cele mai intime trăiri ale mele, dar şi anumitele dificultăţi sociale şi profesionale pe care le-am întâmpinat în anumite perioade din viaţa mea. Pentru mine, walkiriile culeg bucăţi sfărâmate de suflet (lucrările mele) spre a-mi fi alături la “sfârşit”. (Cristina Ploscariu)

Număr de vizualizări :1765


2 Comments to “„Primul drum al walkiriilor”, la Galeriile Municipale de Artă Târgu Jiu”

  1. Sandu spune:

    Nu am reusit sa vad expozitia pentru ca in acea zi sustineam proba de bacalaureat insa nici nu am stiut de existenta sa pana sa nu vad acest articol.

  2. bilbao bekel spune:

    superb…

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro