Adam Puslojic lansează trilogia “Asimetria durerii”, la Braşov

mai 22nd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 24 mai 2011, ora 19:00, la Aşezământul Cultural “Reduta” din Braşov, va avea loc o întâlnire cu poetul sârb Adam Puslojic, membru de onoare al Academiei Române. În cadrul manifestării se va lansa antologia de versuri în limba română “Asimetria durerii” de Adam Puslojic (3 volume: „După primul plâns”, „Cânt posibil” şi „Trecerea surâsului”), Editura Proema. Evenimentul va fi completat de participarea cântăreţului Dragoljub Firulovic (Serbia), interpret de muzică din Valea Timocului, şi de un recital al actorului Mihai Bica. Evenimentul este organizat de Aşezământul Cultural “Reduta”, Fundaţia Arania şi Grupul Caii verzi de pe pereţi”.

Lector univ.dr. Virgil Borcan îl va prezenta pe Adam Puslojic publicului. De asemenea, vor fi prezenţi: scriitorul Daniel Drăgan şi cvintetul vocal Anatoly. Moderatori: poeţii Adrian Munteanu şi Laurenţiu Ciprian Tudor.

Adam Puslojic a publicat 25 de volume în limba sârbă, 8 volume în limba română şi apare în 60 de volume de traduceri, în peste 20 de limbi. A tradus din Mihai Eminescu, Marin Sorescu, George Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Ion Barbu, Mircea Dinescu etc.

Număr de vizualizări :1479


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro