Spectacolul „6 mai: harta corpului”, conceput de Cosmin Manolescu, dedicat Zilei Internaționale a Dansului

apr. 29th, 2011 | By | Category: Proiecte

Vineri, 6 mai 2011, ora 20:00, la ArCuB Centrul de proiecte culturale al Municipiului București (strada Batiște nr. 14), va avea loc spectacolul “6 mai: harta corpului”, conceput de coregraful Cosmin Manolescu. Ziua Internațională a Dansului este sărbătorită în toată lumea pe 29 aprilie. Spectacolul „6 mai: harta corpului” este realizat cu participarea unor spectatori, participanți la cursuri de dans, tineri dansatori și coregrafi, fiind rezultatul unei perioade de lucru intens de zece zile. În cadrul spectacolului „6 mai: harta corpului” vor performa: Irina Alexa Banea, Ana Colțatu, Mihai Dragomir, Bogdan Drăgănescu, Erzsébet Gazdag, Ioana Hudiță, Cristina Lilienfeld, Cristian Nanculescu, Mihaela Pegulescu, Alina Porumboiu, Maria Toader, Mihai Țuțu.

“Era rătăcit între flori și serpi și capete de mort și litere chinezești. Nici nu știam câtă nevoie aveam de un Tilică de companie și el atunci a înțeles că-i lipsise un om de companie. Și mă urmărește tăcut cum mă antrenez, mă pregatesc pentru acel moment când ne vom muta pe o frunză, doar noi – eu și Tilică. (…) Eu îl văd ca pe o frunză de trandafir și spun că pe bucățica aia de picior sunt mai transparentă și se vede ce-i pe dinăuntru, iar cine vrea să mă cunoască mai ușor ar putea să se uite la mine prin semnul meu. (…) O pată de cerneală maro aruncată pe picior, pe pulpa stângă, în față… Am simțit mereu că este semnul ce îmi determină o apartenență.( …) Mă caracterizează rotunjimea, din toate punctele de vedere, așa că am fost mereu foarte surprinsă de ce am un semn pătrat. Probabil îmi dă stabilitate, e ceva drept și colțuros, atipic mie… Probabil am nevoie de el, încă nu știu. (…) Vreau să îl scot. Eram doi. Tribalul era un tot. Am fost doi, un ying și yang. Sunt numai eu acum, mă doare și vreau să îl scot. (…) Semnul care mă reprezintă, cel care a apărut când mi se schimba viața și personalitatea este tatuajul de pe umărul stâng. El spune ceva despre persoana care am fost, persoana care sunt, cu toate imperfecțiunile și defectele, cu calități, cu bune și rele, urât și frumos.”, au comentat participanţii din cadrul acestui proiect.

„6 mai: harta corpului” este un proiect artistic produs de ArCuB și conceput de Compania Paradis Serial/ Fundația Gabriela Tudor în cadrul programului „Dans.Acces”, inițiat în 1998 de Gabriela Tudor.

ArCuB – Centrul de proiecte culturale al Municipiului București derulează programe și proiecte cu caracter cultural, artistic și educativ: teatru, dans, arte vizuale, muzică, tipărituri.

Număr de vizualizări :1431


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro