Dezbatere despre cinematografia românească actuală, la Festivalul Internaţional de Film „goEast” de la Wiesbaden

apr. 10th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 11 aprilie 2011, ora 12.00, în cadrul „goEast – Festivalul Filmului din Europa Centrală şi de Est”, ICR Berlin invită publicul la o dezbatere pe tema „Romanian Cinema Now”. Despre situaţia actuală din industria filmului românesc  vor vorbi regizorii Alexandru Solomon şi Marian Crişan, actriţa Anamaria Marinca, producătoarea Anca Puiu şi directoarea Arhivei Naţionale de Film, Anca Mitran. Dezbaterea va fi moderată de criticul de film de la Screen International, Martin Blaney.

Două filme româneşti  fac parte din Competiţia Oficială a festivalului “goEast”: pentru premiile mari concurează ultimul film al lui Cristi Puiu,AURORA” (România, Franţa, Elveţia 2010) şi pelicula “MORGEN” (România, Franţa, Ungaria 2010) a lui Marian Crişan.

La secţiunea HIGHLIGHTS participă, cu spriijinul ICR Berlin, regizorul Alexandru Maftei cu pelicula “BUNĂ, CE FACI?”, pe care a prezentat-o personal pe 8 aprilie 2011, în Wiesbaden.

O nouă secţiune a festivalului BEYOND BELONGING pune accent pe tema migrării. În cadrul acesteia va avea loc premiera europeană a filmului “LOOK, STRANGER” (USA, Slovenia, Serbia 2010), cu actriţa Anamaria Marinca în rolul principal. O altă contribuţie la această secţiune este scurtmetrajul “CITY OF BUCUR” (Germania 2010) al Aureliei Mihai.

Pe lângă acestea ICR Berlin susţine şi o participare românească la programul cadru al “goEast”: sub motto-ul „Umorul în scurtmetrajul românesc 1927-1977“.  Arhiva Naţională de Film aduce pe marele ecran o selecţie proprie de filme româneşti.

Festivalul “goEast” este organizat de Institutul German de Film şi a ajuns la a 11-a ediţie. În cele şapte zile de festival vor fi proiectate noi producţii cinematografice, filme documentare de artă, dar şi filme istorice din 30 de ţări.

Mai multe despre programul festivalului la www.filmfestival-goeast.de.

Număr de vizualizări :1231


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro