spot_img

Tenorii Hector Lopez şi Ştefan Pop, pe scena ONB

Vineri, 1 aprilie 2011, ora 18.30, pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, publicul îl va putea asculta pe tenorul Hector Lopez, care va debuta în rolul Don José din opera „Carmen” de Georges Bizet. De origine mexicană, Hector Lopez, cunoscut publicului bucureştean datorită numeroaselor roluri interpretate pe prima scenă lirică a ţării, a urmat  de-a lungul carierei cursuri de măiestrie cu personalităţi precum Renata Scotto, Placido Domingo, Shilley Verret, Justino Díaz, Tito Capobianco şi a fost aplaudat pe scene importante din ţară şi străinătate.

Producţia „Carmen” de la Opera Naţională Bucureşti, în regia Marinei Emandi Tiron, scenografia lui Cătălin I. Arbore şi coregrafia Alexei Mezincescu, „transportă” publicul în minunata Sevilia, unde dragostea se dezlănţuie în clinchet de castagnete. Parteneri de scenă lui Hector Lopez îi vor fi soliştii ONB Oana Andra (Carmen), Ştefan Ignat (Escamillo), Mihaela Stanciu (Micaela), alături de Cristina Eremia, Antonela Bârnat, Liviu Indricău, Lucian Corchiş, Horia Sandu, Daniel Filipescu. Sub bagheta dirijorului Vlad Conta vor evolua de asemenea balerinii ONB Mădălina Slăteanu, Antonel Oprescu, Mirela Simniceanu şi Cătălin Caracaş. Corul Operei Naţionale Bucureşti a fost pregătit de maestrul Stelian Olariu, iar corul de copii de Vasile Corjos. Poveste a unei pasiuni care în final conduce la crimă, „Carmen”, lucrarea lui Georges Bizet este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate lucrări pentru teatrul liric.

Sâmbătă, 2 aprilie 2011, de la ora 19.00, publicul din capitală va face cunoştinţă cu tânărul tenor Ştefan Pop, în plină ascensiune pe plan mondial, aflat pentru prima dată pe scena Operei Naţionale Bucureşti. El va interpreta rolul Alfredo din opera “La Traviata” de Giuseppe Verdi. Câştigător a numeroase competiţii de marcă, printre care Concursul Internaţional de Canto de la Seul (2010) şi Concursul “Operalia” de la Milano (2010), Ştefan Pop cântă deja din 2009 pe mari scene ale lumi: Teatro dell’Opera di Roma, Staatsoper din Viena, Opera de Stat din Hamburg, Israeli Opera din Tel Aviv, Opéra National du Rhin din Strasbourg etc. În vârstă de numai 24 de ani, el s-a făcut remarcat în decembrie 2009, când a debutat pe plan internaţional la Teatro dell’Opera di Roma chiar cu rolul pe care îl va cânta acum la Bucureşti. Până în prezent, pe lângă Roma, Ştefan Pop a mai interpretat acest rol la Atena, Viena, Hamburg, Trieste, Tel Aviv.

La Opera Naţională Bucureşti, Ştefan Pop va cânta sub conducerea muzicală a dirijorului Vlad Conta, împreună cu soliştii ONB Irina Iordăchescu (Violetta), Iordache Basalic (Germont) şi Sidonia Nica, Cristina Eremia, Eugen Voicu, Ştefan Schuller, Daniel Filipescu, Valentin Racoveanu. Acestora li se alătură balerinii Irinel Manolovici, Beatrice Şerbănescu, Ileana Sora, Rodica Fiastru şi Antonel Oprescu, într-un divertisment în coregrafia lui Ioan Tugearu. Spectacolul „La Traviata” de la ONB a fost creat de regizorul Cristian Mihăilescu, în scenografia Vioricăi Petrovici, iar corul a fost pregătit de maestrul Stelian Olariu.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508