spot_img

„16 ianuarie”, un eveniment inedit la Centrul Naţional al Dansului, după un concept al coregrafului Cosmin Manolescu

Duminică, 16 ianuarie 2011, ora 19:00, la Centrul Naţional al Dansului (B-dul Nicolae Bălcescu nr. 2, Clădirea TNB, intrarea Lăptăria lui Enache, etaj 4, Sala Ronda), va avea loc spectacolul „16 ianuarie”, un eveniment informal inedit realizat împreună cu spectatori, participanţi la cursurile de dans de la Centrul Naţional al Dansului şi tineri dansatori. „16 ianuarie” este realizat după un concept al coregrafului Cosmin Manolescu şi este rezultatul unei săptămâni intense de lucru cu participanţii la proiect, fiind dedicat Anului European al Voluntariatului. 16 ianuarie” este un proiect artistic produs de compania Paradis Serial / Fundaţia Gabriela Tudor în cadrul programului Dans. Accesiniţiat în 1998 de Gabriela Tudor. Proiectul este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti.

Vor participa: Adina Dragu, Alexandra Cucu, Alexandra Georgescu, Alexandra Poenaru, Alina Ghiţă, Ana Maria Mavru, Andreea David, Andreea Sârbulescu, Bogdan Drăgănescu, Catrinel Catana, Delia Vlăsceanu, Diana Dea, Dragoş Samoil, Gabriela Coteţ, Ioana Hudiţă, Irina Alexa-Banea, Irina Marinescu, Iulia Pop, Iulia Sima, Mihai Dragomir, Mihai Tuţu, Mircea Popa, Mirela Cercel, Molnia Efremov, Monica Gavriluţă, Oana Aioanei, Otilia Lefter, Raluca Iulia Capotă, Sabrina Ştefan, Sebastian Ciocan, Simona Bidigae, Valentina Chiriţă.

Lumini: Cătălin Niculescu; Sunet: Adrian Stoian

„Să fie dans şi să fie mai vesel. Să fie la Centru, în stradă şi în natură.
Sunt Ana, economistă. Mă încadrez în categoria spectatorilor, iar nivelul meu de experienţă se situează la un an de dansuri populare moldoveneşti în clasa a 8-a şi un curs de 6 luni de dansuri vest africane ghaneze. Cred că mă înţeleg bine cu flexibilitatea şi mişcările unduioase. Chiar dacă nu pot oferi dovezi scrise despre capacitatea mea de a mă mişca, consider că aş face faţă onorabil unei astfel de provocări. Lucrez într-o mare corporaţie internaţională. Viaţa mea este un videoclip filmat pe repede: trezit, Facebook, cafea, maşină, birou, calculator, seara târziu cumparături din colţul străzii de la non-stop, acasă, cină în pat, Facebook, somn fără vise (visez doar când am liber). Săptămâna asta e altfel, mi-am luat liber să dansez, vreau să-mi experimentez corpul. Merg şi pe sârmă, vreau să mă afirm. Mi-ar plăcea nişte workshopuri în natură, să ne împământăm şi să dăm măştile prefabricate jos şi să dansam… ar fi frumos.”, a scris unul dintre participanţii la spectacolul „16 ianuarie”.

„Acesta nu este un spectacol, este un cadou oferit oamenilor dragi, prietenilor, colegilor mei şi tuturor celor care la început de an au nevoie de un moment de speranţă. Am lansat acest proiect înainte ca CNDB să ajungă din nou într-o situaţie fragilă şi sper ca această seară să demonstreze încă o dată cât de mult avem nevoie de dans contemporan. Mi-aş dori să putem vorbi în viitorul apropiat de o profesionalizare a acestei arte şi de mai multe resurse, spaţii,  care să ne scoată dintr-o stare de voluntariat ce tinde să devină perpetuă.
Le mulţumesc tuturor celor care au răspuns invitaţiei mele şi s-au dedicat integral acestei aventuri, deopotrivă echipei şi participanţilor în proiect.”, a scris Cosmin Manolescu.

Accesul este liber in limita locurilor disponibile.

Cosmin Manolescu este coregraf, performer şi director artistic al Companiei Paradis Serial (fostă companie DCM). În 1997, împreună cu Gabriela Tudor a înfiinţat Fundaţia Proiect DCM (în prezent Fundaţia Gabriela Tudor), care a jucat un rol important în dezvoltarea dansului contemporan în România şi în crearea Centrului Naţional al Dansului din Bucureşti.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508