spot_img

Festivalul Filmului Thailandez, la MŢR (28 – 31 Octombrie 2010)

În perioada 28 – 31 octombrie 2010, în Studioul Horia Bernea, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, va avea loc Festivalul de Film Thailandez. Festivalul este organizat de Ambasada Regală a Thailandei în Bucureşti, în colaborare cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Filmele artistice proiectate reliefează societatea thailandeză de acum 100 de ani până în zilele noastre, dezvăluindu-ne istoria modernă, cultura, valorile şi credinţele thailandeze.

Programul Festivalului Filmului Thailandez

Joi, 28 octombrie 2010

Ora 18.00, Overture”Premieră, în regia lui Ittisoontorn Vichailak

Filmul se bazează pe povestea vieţii lui Luang Pradit Pairoh (Sorn Silapabanleng), cel mai venerat maestru al muzicii tradiţionale thailandeze, care a trăit între anii 1988-1950. Pe fundalul poveştii vieţii lui Sorn se regăseşte povestea muzicii clasice thailandeze în epoca sa de aur, din timpul domniei regelui Rama V (1968-1910) şi până la declinul său, în anii 1930 – când Marshall Plaek Pibulsongkram, prim-ministrul de atunci, a încercat să împingă regatul în era modernă şi a interzis muzica clasică thailandeză ca fiind învechită.

Vineri, 29 octombrie 2010

Ora 17.00, Best of Times”, în regia lui Yongyuth Thongkongtoon

Unii oameni îşi petrec o mare parte din viaţă încercând să uite prima iubire, iar alţii şi-o petrec copleşiţi de amintirile ultimei iubiri. Din moment ce oamenii nu sunt peştişori de aur, uită cu greu iubirile trecute, iar uneori e prea dureros să-ţi aminteşti. Cu toate acestea, merită să te lupţi pentru dragoste. Best of Times, o poveste romantică despre două cupluri, arată cum poţi să rămâi cu amintiri de o viaţă chiar şi după cele mai scurte întâlniri cu persoana iubită.

Ora 19:00 , “Mekhong Full Moon Party”, în regia lui Jira Maligool

Khan, un nativ Nong Khai, student la Universitatea din Bangkok, vine acasă pentru Festivalul anual de mingi de foc, chiar în momentul când se naşte o dezbatere despre motivaţia mingilor de foc. Un medic din sat, Dr. Nortai, crede că există o explicaţie ştiinţifică a fenomenului. Un profesor universitar, Dr. Suraphol, crede că mingile de foc sunt făcute de mâna omului şi că sunt o farsă. Această dezbatere creează un conflict între ştiinţă şi religie ce ameninţă să modifice celebrarea anuală.

Sâmbătă, 30 Octombrie 2010

Ora 17.00,My Girl”, în regia lui Vitcha Gojiew /Songyos Sugmakanan /Nithiwat Tharathorn /Witthaya Thongyooyong /Adisorn Trisirikasem /Komgrit Triwimol

Jeab află că iubita sa din copilărie, Noi-Naa urmează să se căsătorească, aşa că se duce acasă, în provincia locală. Pe drum îşi aduce aminte de copilăria sa din anii 1980 din Thailanda. Îşi aduce aminte cum întârzia mereu la şcoală, astfel că tatăl său trebuia să îl ducă pe scaunul din spate al motocicletei. Cum se juca după şcoală întotdeauna cu Noi-Naa şi prietenele sale, în timp ce băieţii din vecini se dădeau cu bicicletele şi se jucau fotbal sau cu personaje chinezeşti imaginare.

Ora 19.00, “The Elephant Keeper”, în regia luiMom Chao Chatrichalerm Yukol

Pădurarul Chai spune o poveste la focul de tabără despre primele sale două zile la serviciu şi de ce crede el că pădurea este protejată de spiritul unui elefant. Este o poveste despre şeful său, Kamron, care se luptă cu despăduririle ilegale făcute datorită intereselor afacerilor şi cu ajutorul poliţiei corupte. Prins între cele două forţe este personajul din titlu, Boonsong şi elefantul său, devotat cărăuş.

Duminică, 31 Octombrie 2010

Ora 17.00,Overture”, în regia lui Ittisoontorn Vichailak

Filmul se bazează pe povestea vieţii lui Luang Pradit Pairoh (Sorn Silapabanleng), cel mai venerat maestru al muzicii tradiţionale thailandeze, care a trăit între anii 1988-1950. Pe fundalul poveştii vieţii lui Sorn se regăseşte povestea muzicii clasice thailandeze în epoca sa de aur, din timpul domniei regelui Rama V (1968-1910) şi până la declinul său, în anii 1930 – când Marshall Plaek Pibulsongkram, prim-ministrul de atunci, a încercat să împingă regatul în era modernă şi a interzis muzica clasică thailandeză ca fiind învechită.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508