spot_img

Revista Societăţii Scriitorilor Bucovineni, “Bucovina literară”, finanţată în continuare de Consiliul Judeţean Suceava

Comitetul de conducere al Societăţii Scriitorilor Bucovineni a trimis la redacţia Agenţieidecarte.ro un comunicat prin care anunţă deciziile luate în şedinţa din data de 11 august 2010, cu privire la componenţa redacţională a revistei “Bucovina literară”.

“Comitetul de conducere al Societăţii Scriitorilor Bucovineni, reunit în şedinţa din 11.08.2010, a hotărât următoarele:

Colegiul de conducere al revistei „Bucovina literară” va fi compus din: Gheorghe Flutur, Dimitrie Vatamaniuc, Mircea A. Diaconu, A. D. Rachieru, Ion Beldeanu, Carmen-Brânduşa Steiciuc, Gabriel Cărăbuş şi Nicolae Cârlan.

Redacţia revistei „Bucovina literară” este formată din următorii membri:

Constantin Arcu – redactor-şef;

Sabina Fînaru, Aida Hancer şi Carmen Veronica Steiciuc – redactori;

Alexandru-Ovidiu Vintilă – secretar general de redacţie.

Revista Societăţii Scriitorilor Bucovineni urmează să fie finanţată în continuare de către Consiliul Judeţean Suceava.„

Articole recomandate

1 COMENTARIU

  1. Asadar, in şedinţei comitetului de conducere al Societatii Scriitorilor Bucovineni (SSB) din 11 august 2010, s-a hotărât componenţa colegiului de conducere al revistei Bucovina Literară, care va apare cu sprijinul Consiliului Judetean Suceava. In aceeasi sedinta s-a stabilit si componenta redactiei.
    1. Din colegiule de conducere fac parte Dimitrie Vatamaniuc – eminescolog, Mircea A. Diaconu – critic literar şi decanul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din Universitatea Suceava, Adrian Dinu Rachieru – critic literar, Ion Beldeanu – poet şi membru al Societăţii Scriitorilor Bucovineni, Elena-Brânduşa Steiciuc – conferenţiar la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Gheorghe-Gabriel Cărăbuş – directorul Bibliotecii Bucovinei I.G. Sbierea şi Nicolae Cârlan – critic literar. A mai fost trimisa o invitatie si catre CJ Suceava, presedintelui Gheorghe Flutur, astfel ca si reprezentantul institutiei care asigura finantarea sa faca parte din comitet, regula veche.
    2. Redacţia revistei Bucovina Literară este formată din Constantin Arcu, presedinte SSB – redactor-şef, Sabina Fînaru, Aida Hancer şi Carmen-Veronica Steiciuc – redactori, Alexandru-Ovidiu Vintilă – secretar general de redacţie.
    Este de apreciat maturitatea deciziei luate, prin care sunt pastrati in comitet si persoane care au facut parte din vechea structura a redactiei dar au fost cooptati si tineri.
    Pacat de LD Clemet, slabiciunea mea, ca s-a retras. Te-as aprecia mult daca revii.
    Se stie ca dnul Beldeanu a ponegrit zilele trecute noua conducere a SSB. Cu toate acestea a fost mentinut in comitet. Sa fie acesta primul semn ca a venit momentul solidaritatii si coeziunii artistilor suceveni? Hai ca se poate! De aceea indraznesc sa formulez un
    APEL LA SOLIDARITATE
    M-as bucura sa vada, sa inteleaga si sa vina alaturi spre a fi impreuna si alti scriitori (si nu numai); ma gandesc la Giza, la Cozmei, la Cazan si al toti ceilalti, care pot fi alaturi de Beldeanu, Cirlan, Clement, Steiciuc, Furtuna, Vintila, Diaconu si altii. I-as blestema sa nu le iasa nimic daca vor gandi sau infaptui ceva rau la adresa semenilor, a confratilor de breasla.
    Revenind la Revista, acum, o prima provocare ar fi urmatorul numar , care ar trebui sa fie cel mai bun.
    Ii astept pe detractorii nationali sa realizeze si sa recunoasca faptul ca la Suceava, in Bucovina, cultura nu va esua. Deci nici Bucovina Literara ! Sunt foarte multe talente in Bucovina, doar trebuie puse in valoare. Asta e ceea ce trebuie sa faca inclusiv SSB. Si daca au sprijinul CJ Suceava in finantare, atunci nu mai au nicio scuza, daca nu vor reusi. Cred ca cei care mai intretin dezbinarea breslei ar trebui marginalizati. Ma voi stradui sa dau si eu o mana de ajutor in acest sens.
    Sucees bucovineni! Succes Bucovina Literara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508