spot_img

Agenda de carte, 24 iunie 2010

  • Alba Iulia,  astăzi debutează cea de-a V-a ediţie a Colocviului Tinerilor Scriitori (CTS). Peste 50 de participanţi vor dezbate tema acestei ediţii. Invitaţii speciali, Nora Iuga, Ion Cucu şi Octavian Soviany vor calibra discuţiile şi vor aduce perspectiva temporală asupra debutului individual şi colectiv.
  • Târgu-Jiu, ora 20:00, în Parcul Central are loc lansarea celui mai recent album al lui Florin Chilian, „Autistul- Nu-l mai goniţi pe Brâncuşi”, şi volumul de versuri „Generaţia suspendată” (Editura Edo) al scriitorului Marius Marian Şolea.
  • Bacău, ora 17:00, la Librăria “Alexandria Piru” are loc lansarea volumului “Iubita lui Esto” de Constantin Severin. Invitaţi: Calistrat Costin, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bacău, şi scriitorul Constantin Călin.
  • Târgu-Jiu, ora 11:00, în holul Hotelului Gorj are loc lansarea volumului care a bătut recordul vânzărilor la Bookfest 2010, “Sfârşitul Ceauşeştilor. Să mori împuşcat ca un animal sălbatic”, Editura Adevărul Holding.
  • Iaşi, în cadrul proiectului „Serile Timpul”, la Univeristatea „Al. I. Cuza”(corp R, etaj 5), scriitorul ieşean Dan Petru Cristea va susţine o lectură publică din “Scaune din pluş”, Editura Cartea Românească. Alături de scriitor, va fi prezent Ovidiu Scridon care va susţine un recital folk.
  • Bucureşti,  ora 19:00, la Librăria Cărtureşti (Str. Pictor Verona 13-15), are loc lansarea catalogului “La ruinurile unui muzeu. Moştenirea Kalinderu – Catalog de sculpturi”, iar textele sunt semnate de prof.univ.dr Ruxandra Demetrescu şi conf. univ.dr. Ioana Beldiman, Graţiela Grigoriu.
  • Bucureşti, ora 19:00, în incinta Universităţii Naţionale de Arte are loc un workshop interactiv, ce va avea ca subiecte de dezbatere: “Cum putem sensibiliza cetăţenii în legătură cu problema animalelor fără stăpâni?” şi “Soluţii pentru integrarea animalelor de companie în modă!”
  • Bucureşti, ora 19:00, în club Other Side din Bucureşti are loc a 140-a ediţie a Poeticilor Cotidianului, cu tema “Poetic este întâlnire”. Este ultima întâlnire din acest sezon şi se va serba cu această ocazie, Ziua limbii române. Moderator: Răzvan Ţupa.
  • Cluj, ora 15.00, în Amfiteatrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (Str. 21 Decembrie 1989, nr. 128-138) va avea loc lansarea numărului II al Revistei de Asistenţă Socială, apărută la Editura Polirom. Revista de Asistenţă Socială este coordonată de conf. dr. Doru Buzducea. În cadrul lansării vor prezenta conf. dr. Doru Buzducea şi prof. univ. dr. Maria Roth.
  • Bucureşti, ora 20:00, în Green Hours 22 Club Jazz Cafe (Calea Victoriei nr. 120), are loc o seară de muzică şi poezie experimentală “Privilegii în Purgatoriu * La Măcel”, care îi va aduce în atenţia publicului pe Mircea Florian (autorul volumului „La măcel”), Valery Oişteanu şi Octavian Diaconescu. Evenimentul este conceput şi realizat de „Fundaţia Florian”.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508