spot_img

20 de trupe de liceeni sărbătoresc Ziua Adolescentului

Vineri, 6 mai 2011, de la ora 11.30, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Bucureşti, debutează a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria”. Iniţiat şi coordonat de George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, „Jos Pălăria” aduce anul acesta în concurs 20 de trupe de liceeni din Botoşani, Bucureşti,  Cluj-Napoca, Ploieşti, Iaşi şi Timişoara. Vor fi prezentate 20 de spectacole cu adaptări după texte clasice şi moderne de I. L. Caragiale, William Shakespeare, Eugène Ionesco, Molière, A. P. Cehov, Neil Simon, Carlo Goldoni, Ion Creangă, George Călinescu şi Matei Vişniec, dar şi spectacole scrise şi regizate de elevi. Din juriul acestei ediţii fac parte jurnalista Gabriela Hurezean (preşedinte), scriitoarea Cornelia Maria Savu si regizoarea Teodora Câmpineanu. Organizatorii festivalului sunt Clubul UNESCO-Adolescenţii, ArCub, Primăria Sectorului 3 Bucureşti, Primăria Sectorului 2.

Parteneri media: Radio România Cultural, CULTURA, www.agentiadecarte.ro, www.tamada.ro , www.teampress.ro


Partener: Editura Minerva
Premiile „Jos Pălăria” vor fi acordate de Ziua Adolescentului, duminică, 8 mai 2011, de la ora 11.30, în Sala Studio a Teatrului de Comedie, în cadrul unui eveniment multimedia.

Trupa câştigătoare la „Jos Pălăria 2010” este invitată să susţină un spectacol în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – FestCO 2011, ediţia a IX-a, eveniment ce va avea loc între  10-17 iunie 2011.

„Cred că Festivalul Jos Pălăria este printre singurele evenimente din ţară care celebrează anual Ziua Adolescentului printr-o Lege ce există din 1997 şi la care am pus şi eu multă energie sau, cum se spune acum, pentru care am făcut lobby. Atât se poate acum! Adolescenţii României, cei pe care nu-i vedem în ştirile rele sau comerciale de la televizor, merită mult mai multe evenimente şi programe. Faptul că trei primării, Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCub, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, şi cel al sectorului 3, Liviu Negoiţă, au salvat, în utlimul moment, organizarea şi punerea în scenă a acestui proiect, cel mai vechi festival de teatru pentru liceeni din România, mă face să privesc mai optimist pentru anul viitor când, sper din toată inima, să putem realiza, cu toate aceste forţe, o Zi a Adolescentului, cu fast! Pentru că adolescenţa este o stare de spirit care poate salva multe vieţi şi suflete în criză”, a declarat George Mihăiţă, iniţiatorul şi coordonatorul Festivalului Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria”.

Programul Festivalului Naţional de Teatru pentru Liceeni „JOS PĂLĂRIA“

Ediţia a XIV-a


Vineri, 6 mai 2011

11.30 – BOLNAVUL ÎNCHIPUIT după Molière

Trupa AS a Colegiului Naţional ,,Gheorghe Lazăr“ din Bucureşti

Regia: Andrei Gheorghe

12.10 – CÂNTĂREAŢA CHEALĂ & SCAUNELE (colaj) după Eugen Ionescu

Trupa Armin a Liceului Teoretic „C. A. Rosetti“ din Bucureşti

Regia: Armin (elevi)

12.50 – CÂNTĂREAŢA CHEALĂ de Eugen Ionescu

ArCa LuI nOe a Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu“ din Bucureşti

Regia: Alexandru Robert Nagy

13.30 – Pauză de masă (obligatorie, teze multe…)

14.00 – ZEBRA CHIOARĂ de Rechesan Gheorghe

Trupa Plopu’ Gică a Liceului Teoretic „Nichita Stănescu“ din Bucureşti

Regia: Cătălina Gheorghe

14.40 – MOFTURI, MON CHER! – colaj din I. L. Caragiale

Trupa Orpheus a Colegiului Naţional ,,Mihai Viteazu“ din Bucureşti

Regia: Ruxandra Simion (elevă)

15.20 – DOAMNA DELEANU de Gabriel Pintilei (actor Teatrul Odeon)

Trupa Arlechino a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ din Bucureşti

Regia: Alex Gâtstrâmb

16.00 – ETERNUL FEMININ – adaptare după ,,Fluturele” de George Călinescu

Trupa LovArt a Liceului Teoretic „Eugen Lovinescu” din Bucureşti

Regia: Mariana Popescu

16.40 – ShakespeaRe-Told – Îmblânzirea scorpiei – Adaptare după W. Shakespeare

Trupa Skop a Liceului Teoretic „C. A. Rosetti“ din Bucureşti

Regia: Matei Stoian

NOTĂ: Fiecare spectacol va fi urmat de 10 minute de discuţii între trupa care a susţinut spectacolul, regizorul/coordonatorul acesteia şi juriu, timp în care trupa care urmează conform acestui program îşi pregăteşte cele necesare pentru intrarea în scenă la ora anunţată.

Sâmbătă, 7 mai 2010

10.30 – FEUDALUL de Carlo Goldoni

Trupa CATHARSIS a Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai“ din Bucureşti

Regizor: Dimitrii Bogomaz

11.10 – MAŞINĂRIA CEHOV de Matei Vişniec

Trupa Orpheus a Colegiului Naţional ,,Mihai Viteazu“ din Bucureşti

Regia: Mihai Ursu (elev)

11.50 – LUCRURI MĂRUNTE de A. P. Cehov

Trupa Dor fără saţiu a Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti

Regia: Dora Lazăr

12.30 – ŞI  NOI  ŞI  EA după  Emanuel  Pârvu

Cercul de Teatru LUCEAFĂRUL al Clubului Copiilor Sector 5 Bucureşti

Regia: Gică Andruşcă

13.10 – CU CUŢITUL LA OS ÎN COMPANIA AUTORULUI ŞI A UNUI GRUP DE ORBI

Adaptare după texte de Dan Lungu şi Iosif Naghiu

Trupa Interior a Colegiului Naţional „I.L. Caragiale“ din Ploieşti

Regia: Gabriel Claudiu Petre

13.50 – IVAN TURBINCA de Ion Creangă

Trupa MAGNIFICII a Liceului Teoretic „Miron Costin” din Iaşi

Regia: Elena Carmen Larco

14.30 – URSUL de A. P. Cehov

Trupa OZN-ul cu pedale a Liceului Teoretic „Miron Costin” din Iaşi

Regia: Elena Carmen Larco

15.10 – ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI de W. Shakeaspeare

Trupa Sebastian a Liceului Teoretic „Al. I. Cuza” din Iaşi

Regia: George Amariei (elev)

15.50 – UN CUPLU CIUDAT după Neil Simon

Trupa de teatru Viceversa a Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca

Regia: Bianca Pintea

16.10 – REŢETA DRAGOSTEI de Sabina Bălan (elevă clasa a XI-a)

Atelierul de teatru al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ din Botoşani

Regia: Teodora Moraru / Diana Ligi

16.50 – TÂRGUL CU PROŞTI – dramatizare după M. Gershenson

Trupa The Hooleelogans a Colegiului „C. D. Loga“ din Timişoara

Regia: The Hoolilogans

NOTĂ: Fiecare spectacol va fi urmat de 10 minute de discuţii între trupa care a susţinut spectacolul, regizorul/coordonatorul acesteia şi juriu, timp în care trupa care urmează conform acestui program îşi pregăteşte cele necesare pentru intrarea în scenă la ora anunţată.

Articole recomandate

1 COMENTARIU

  1. Sunt uluit, am aflat doar dupa 3 luni ca piesa mea a fost oferita acestei trupe, fara acordul meu. N-as fi avut obiectii sau pretentii banesti ( *as fi fost chiar onorat avind in vedere cine performeaza) dar normal era sa fiu anuntat sa particip la vizionare. Nu stiu cum a ajuns piesa Zebra Chioara in posesia trupei, a fost probabil oferita de organizatori., dar fusese trimisa pt Concursul de dramaturgie organizar de Teatrul de comedie Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508