spot_img

110 copii vor primi sprijin pentru a avea acces la educație

Hope and Homes for Children și PEPCO România anunță demararea unui parteneriat strategic prin care compania susține programul de prevenire a separării copilului de familie desfășurat de Fundație în județele Maramureș, Bistrița, Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Sibiu, Bihor, Hunedoara și în București, Sectoarele 3 și 4, cu o componentă de educație. Parteneriatul se va desfășura până la finalul anului 2019 și are o valoare de 60.000 euro. Fondurile acoperă cheltuielile necesare pentru ca 110 copii din programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Fundației să aibă acces la educație, să nu abandoneze școala și să poată să își continue studiile. Datorită fondurilor direcționate către acestă componentă din programele Fundației, cei 110 copii vor fi ajutați să aibă acces la școlile pe care le frecventează – li se vor plăti cheltuielile de transport, cele legate de cazare și taxe de școlarizare acolo unde este cazul, li se vor achiziționa rechizite, computere, manuale și alte materiale necesare studiului, precum și îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă personală.

39% din copiii României trăiesc în condiții de sărăcie, conform Strategiei Naționale Privind Incluziunea Socială și Reducerea Sărăciei. Nu au haine și încălțăminte, nu frecventează grădinița sau școala, iar în unele zile nu au ce mânca. Asta îi face pe părinți, de multe ori, să îi lase în grija statului, în orfelinate, unde au mâncare dar sunt privați de afecțiune.

 

Hope and Homes for Children consideră că familia este prioritară atunci când este vorba de interesul copilului și sprijină menținerea copiilor alături de părinți printr-o abordare diversificată a asistenței oferite. Planul de intervenție este personalizat, iar decizia e luată de specialiști pe baza unor criterii și indicatori particulari. O trăsătură definitorie a programului de prevenire a separării copilului de familie desfășurat de Hope and Homes for Children este faptul că implică familia ca actor principal în acțiunea de prevenire, oferind intervenții croite exact pe nevoile acesteia și soluții pe termen lung, care evită ca familia să devină dependentă de sprijinul oferit.

 

Fie că vorbim de consiliere sau de sprijin material, intervenția se axează pe nevoile individuale ale familiei respective, iar decizia de sprijin e luată de o echipă de specialiști (asistenți sociali, psihologi, educatori) care decid ce intervenții sunt necesare pentru prevenirea separării copiilor de familie. Printre aceste măsuri se numără și sprijin pentru copiii în risc de abandon școlar.

 

Fondurile oferite de PEPCO România vor fi direcționate către sprijinirea a 110 copii incluși în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children. Datorită acestor fonduri și intervențiilor realizate pe parcursul anului 2019 de specialiștii Hope and Homes for Children, copiii vor rămâne alături de familiile lor și își vor începe educația sau o vor putea continua.

 

Familiile incluse în program primesc sprijin material și consiliere pentru:

  • acces la diferite forme de educație (grădiniță, școală, liceu, universitate, cursuri profesionale, artistice, sportive etc.);
  • acoperirea cheltuielilor generate de transport pentru a frecventa formele de învățământ/cursurile dorite;
  • acoperirea costurilor pentru cazare și masă la liceu/facultate;
  • dotări în locuință pentru asigurarea spațiului si condițiilor propice învățării (obiecte de uz casnic, produse pentru igienizarea locuinței, dar și pentru igienă personală);
  • îmbrăcăminte, încălțăminte necesare pentru frecventare școlii și echipament pentru sport;
  • rechizite, calculatoare, manuale/dicționare de specialitate, instrumente etc.

 

Le mulțumim partenerilor de la PEPCO România pentru că au hotărât să ni se alăture. Datorită lor și altor oameni generoși care susțin programele Hope and Homes for Children, sute de copii vulnerabili vor avea șansa să rămână alături de părinți, acolo unde le este firesc să fie, înconjurați de dragoste și sprijiniți să își urmeze visurile. Acestor copii li se va facilita accesul la educație, vor putea să aspire la o carieră și, în acest fel, le va fi mai ușor apoi să se integreze în societate.
Investițiile în protecție socială sunt aparte pentru că lucrezi cu oameni care, prin natura lor, sunt schimbători. Ceea ce ne dorim noi pentru familiile pe care le ajutăm trebuie să se suprapună cu ce pot ele, în mod real, să-și asume, iar satisfacția este cu atât mai mare când vezi că programele Fundației dau roade, iar destinele unor copii sunt realmente schimbate în bine.”–
 Robert Ion, director de fundraising, Hope and Homes for Children

 

Între 2001 și 2018, Fundația a lucrat cu 3.688 de familii, din 19 județe și din București, în programul de  prevenire a separării copilului de familie. 10.308 copii au fost ajutați în mod direct să rămână alături de familiile lor. În mod direct sau indirect, în această perioadă Fundația a contribuit, prin asistență tehnică și financiară, la prevenirea separării de familie a 31.580 de copii.

 

Programul de prevenire a separării copilului de familie este complementar procesului de închidere a orfelinatelor deoarece este foarte important să nu mai fie plasați alți copii în instituții și, per ansamblu, plasamentul copiilor în protecție specială să fie redus sau chiar oprit.

 

În total, 31.580 de copii au rămas alături de familii datorită intervențiilor realizate de Hope and Homes for Children și parteneri.

 

 

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 57 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 105 case de tip familial, 5.810 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 457 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.964 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 930 în regim de urgență. 8.998 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children. Până în acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2026 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

 

Despre PEPCO România

PEPCO este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-si îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează peste 1600 de magazine în Cehia, Croația, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, România, Polonia, Slovacia, Slovenia și Bulgaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est.

Magazinele PEPCO sunt destinate vânzării de îmbrăcăminte pentru copii, femei și bărbați, lenjerie de corp, accesorii, jucării, decorațiuni interioare, textile de uz casnic etc. Aproximativ 60% din sortimentul PEPCO este reprezentat de îmbrăcăminte (inclusiv pantofi și lenjerie de corp), iar 40% de bunuri de uz general. În prezent, PEPCO este unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte pentru copii din Europa Centrală și de Est, având o gamă completă pentru vârste între 0-14 ani. Toate produsele sunt alese cu scopul de a oferi clienților o paletă cât mai largă de opțiuni, la cele mai mici prețuri.

În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului lor liber. Programul nostru de CSR poate fi văzut în acțiune în fiecare țară în care PEPCO este prezent.

Mai multe informații despre oferte, brand, recrutare sau potențiale colaborări cu proprietarii de spații comerciale sunt disponibile pe www.pepco.ro.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508