spot_img

”RÂSUL- PLÂNSUL- IUBIREA”, un spectacol cu Sergiu Cioiu, Florina Cercel și Silvia Dumitrescu, la Teatrul Național „Marin Sorescu”

Marți, 9 mai 2017, de la ora 19.00, la sala Amza Pellea, Teatrul Național „Marin Sorescu” va găzdui spectacolul „RÂSUL-PLÂNSUL-IUBIREA”, un eveniment artistic în care Sergiu Cioiu este însoțit de cunoscuta actriță Florina Cercel și de Silvia Dumitrescu, valoroasă interpretă de muzică pop. Spectatorii craioveni sunt invitați la un spectacol extraordinar în care teatrul și cântecul fac împreună un excelent divertisment.

Sergiu Cioiu revine la Craiova, la un an după lansarea la sala „Ia te uită!” a T.N. „Marin Sorescu” a cărții autobiografice Nu știm aproape nimic, semnată în colaborare cu Pușa Roth.

După un sezon de succes, în care a fost invitatul echipei IERI-AZI-MÂINE, la TVR 2, și după un microrecital foarte aplaudat pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, unde a debutat cu 50 de ani în urmă, Sergiu Cioiu, artist român stabilit în Canada, se adresează publicului românesc printr-un spectacol muzical, poetic, tandru și ironic, în care este însoțit de cunoscuta actriță Florina Cercel și de Silvia Dumitrescu, valoroasă interpretă de muzică pop.

Spectacolul este intitulat RÂSUL-PLÂNSUL-IUBIREA după un vers al unui poem de Marin Sorescu, în care poetul ne avertizează să fim atenți pe cine numim… Eu. Acest Eu ascuns sub atâtea măști, întocmai ca la teatru: o mască râde, alta plânge, proclamând iubirea, care, și ea uneori, poate deveni o mască sub care se pot manipula sentimentele altora…

Florina Cercel este o actriță desăvîrșită, cu o gamă largă de exprimări actoricești, pe care publicul craiovean a văzut-o recent în spectacolul „Noapte bună, mamă!”, alături de Cerasela Iosifescu, în regia lui Mircea Cornișteanu. Florina Cercel este creatoarea unor roluri memorabile, dramatice și comice, întruchipînd atât personaje din teatrul clasic, cât și caractere din dramaturgia modernă, sub direcția unora dintre cei mai importanți regizori ai teatrului românesc. Florina Cercel va prezenta, în acest spectacol, o dram-adaptare proprie, intitulată „Camerista”, după o nuvelă de Hermann Broch, un one-wooman-show , o poveste despre iubire, pasiune, minciuna, trădare și justiție.


Silvia Dumitrescu,
una dintre cele mai apreciate cântarețe de muzică ușoară din „Epoca de Aur a muzicii ușoare românești”, care a lansat recent albumul „Cred în tine – in memoriam Adrian Enescu”, este cunoscută pentru dinamismul de rockeriță și pentru un debordant stil pop și, nu mai puțin, ca interpretă ideală a unor cântece ale inegalabilului compozitor Adrian Enescu, precum și ale cunoscutului compozitor Florin Ochescu.

În spectacol, Silvia va cânta, în replică cu Sergiu Cioiu, și piese din repertoriul consacrat de acesta.

Sergiu Cioiu,
un artizan al cântecului și al „zicerii”, un gentleman al cântecului, surprinde printr-un repertoriu divers în care muzica servește perfect textul sau poemul.  Poezia scrisă devine astfel o adevărată inspirație pentru actorul care o recreează, într-o tandră, patetică fuziune cu spectatorii.
În acest spectacol, Sergiu Cioiu joacă rolul unui crooner, alături de cele două partenere, o mare actriță și o vedetă a cântecului pop din România. Un spectacol variat și colorat, o producție caleidoscopică, voit minimalistă, în care acompaniamentul va fi asigurat de doi excelenți muzicieni instrumentiști, Lyuben Gordievski – pian, clape, baian, și Vlad Crețu – ghitări.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508