spot_img

”O rază de soare în viaţa lor”, program de dezvoltare emoţională prin art-terapie

Începând cu luna august 2016, Asociaţia Făuritori, cu sprijinul Kaufland România derulează programul “O rază de soare în viaţa lor”. De acest program de dezvoltare emoţională prin metoda art-terapiei vor beneficia 1000 de copii provenind din medii sociale defavorizate din Capitală.

Faza-pilot a acestui program se desfăşoară în perioada august-septembrie 2016 şi cuprinde peste 60 de copii cu vârste între 7 şi 11 ani aflaţi în grijă Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 şi are drept obiectiv sprijinirea acestora în înţelegerea rolului pozitiv şi negativ al emoţiilor în viaţă de zi cu zi.

Programul cuprinde opt module, fiecare cu durata de două ore, participanţii fiind repartizaţi în grupe de 8 – 12 copii. Activitatea fiecărui modul este coordonată de un psihoterapeut ajutat de voluntari. “Modelarea timpurie, autocunoaşterea, gestionarea emoţiilor negative (precum furia, mania, agresivitatea) şi folosirea emoţiilor pozitive (optimismul, încrederea, respectul) pentru afirmare şi relaţionare non-violenţă este o baza sigură pentru adulţi resposabili şi fericiţi. Pentru că nu toţi copii pot avea la timp sprijinul economic sau de altă natură al familiei, programul se adresează explicit copiilor proveniţi din familii cu dificultăţi socio-economice”, a declarat coordonatoarea de specialitate a proiectului, drd Psiholog Elvira Alexandrescu.

Prin programul propus, Asociaţia Făuritori oferă complementar un sprijin copiilor defavorizaţi, familiilor acestora şi instituţiilor care îi îngrijesc. Din cele opt module propuse, primele două sunt centrate pe identificarea de către copii a emoţiilor, conştientizarea locului şi rolului acestora în viaţă fiecăruia. Următoarele cinci module sunt dedicate exersării exprimării emoţiilor în diferite maniere artistice (desen, modelaj, acuarelă, bricolaj, povestiri), sub îndrumarea profesionistă a echipei de psihoterapeuţi. Modulul final va constă într-o recapitulare, evaluare a modulelor anterior parcurse şi valorizarea produselor activităţii copiilor în cadrul atelierelor.

Aceste activităţi au loc în spaţiile în care copiii îşi desfăşoară în mod curent activitatea, şi anume sălile Complexului de servicii socio-educative pentru elevi „Sfânta Maria” şi ale Complexului pentru activităţi recreative şi educaţie „Sfântul Pantelimon”, pentru asigurarea unui cadru cât mai confortabil şi familiar participanţilor, evitarea desincronizărilor de timp, pentru transparenţă şi accesul adulţilor care îi îngrijesc.

„Pentru Kaufland România, a fi unul dintre cei mai mari retaileri de pe piaţă înseamnă şi o responsabilitate mai mare faţă de societate. Accesul la educaţie pentru toţi copiii şi educaţia timpurie în cele mai bune condiţii fac parte din direcţiile noastre strategice. Ne dorim să fim cât mai aproape de comunităţile aflate în dificultate, iar acest program se adresează segmentului cel mai vulnerabil, copiii.”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România.

Proiectul se va finaliza cu un eveniment ce va avea loc la sfârşitul lunii septembrie în sala festivă a Complexului „Sfântul Pantelimon”, cu participarea reprezentanţilor Primăriei Sectorului 2.

Despre Asociaţia Făuritori

Asociaţia Făuritori, prin proiectele sale, promovează valorile culturale româneşti şi forţă creatoare, educativă şi vindecătoare a artei. Cel mai cunoscut proiect devenit de anvergură este Proiectul Cultural Contemporanii care actualizează artă plastică contemporană creând cadrul necesar de exprimare a unor artişti plastici contemporani într-o conexiune între instituţii şi organizaţii, între generaţii, între artişti şi public, între România şi alte ţări, între actul de creaţie şi valoarea curativă, morală, socială şi educaţională a artei .(www.contemporanii.org)

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1200 de magazine în 7 ţări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfăşurate în parteneriat cu asociaţii nonguvernamentale regionale sau naţionale şi urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educaţie şi evenimente culturale, sprijinim proiectele dedicate protecţiei mediului înconjurător şi pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viaţă sănătos prin intermediul activităţilor sportive şi adoptarea unei nutriţii echilibrate. (www.kaufland.ro )

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508