spot_img

”Jesús del Cerro, un cineast spaniol în România”, la Instituto Cervantes din Bucureşti

Ambasada Spaniei şi Instituto Cervantes din Bucureşti vă invită la evenimentul cinematografic „Jesús del Cerro, un cineast spaniol în România”, care se va desfăşura  în perioada 12 februarie – 8 martie 2018, la Instituto Cervantes. Evenimentul îl aduce în prim plan pe regizorul si producatorul spaniol Jesús del Cerro şi va cuprinde o selecţie de cinci filme care îmbină diverse genuri pentru toate vârstele şi gusturile. Din program nu vor lipsi acţiunea, drama sau romantismul pe care le vom regăsi în „Hawaii”, cel mai recent film al lui Jesús del Cerro. Proiecţia va fi urmatã de o sesiune de întrebări şi răspunsuri în prezenţa regizorului, moderatã de actriţa Cristina Flutur care interpreteazã rolul principal feminin în acest film (câștigãtoarea Premiului Palme d’Or pentru Interpretare Feminină la Festivalul de Film de la Cannes pentru rolul Alina din filmul „După dealuri” de Cristian Mungiu).

Seria de proiecţii continuã cu douã comedii: „Naşa”, care a înregistrat cele mai mari încasări pentru un film românesc în 2012, obținând premiul GOPO pentru cea mai buna audiență, şi „Carlitos y el campo de los sueños” / Carlitos are şansa vieţii (producție spaniolă), primul lungmetraj regizat de Jesús del Cerro care a obţinut premiul pentru cel mai bun film şi Premiul Publicului la Festivalul de Film Giffoni, unul dintre cele mai importante festivaluri de film pentru copii.

Cei care nu au văzut încă filmul „Departe de tine” vor avea ocazia să îl descopere pe Jesús del Cerro în ipostaza de producător şi scenarist, dar şi să revadă actori de excepţie precum Maia Morgenstein, Maria Dinulescu sau Andi Vasluianu.

Seria de filme se va încheia în data de 8 martie cu documentarul „Sunt însãrcinatã în România” care va avea avanpremiera în cadrul acestui eveniment cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Documentarul evidenţiază, printre altele, caracterul conservator al societăţii româneşti în ceea ce priveşte condiția femeii în toate aspectele sale. Proiecţia va fi urmată de o dezbatere în prezenţa regizorului.

Intrarea la toate proiecţiile va fi liberă în limita locurilor disponibile. Pentru rezervări, trimiteţi un e-mail la adresa cultbuc@cervantes.es.

Eveniment realizat cu sprijinul: Studio Indie Productions, Actoriedefilm.ro, ProTV, Imagina International Sales.

Luni, 12 februarie, 19:00  – HAWAII

Luni, 19 februarie, 19:00 – NAŞA

Luni, 26 februarie, 19:00 – CARLITOS Y EL CAMPO DE LOS SUEÑOS / CARLITOS ARE ȘANSA VIEȚII

Luni, 5 martie, 19:00 – FAR FROM HERE / DEPARTE DE TINE

Joi, 8 martie, 18:30 – SUNT ÎNSĂRCINATĂ ÎN ROMÂNIA

Jesús del Cerro reprezintă un reper al cinematografiei şi televiziunii, atât în Romania cât şi în Spania. În Spania a regizat şi produs unele dintre cele mai de succes seriale din toate timpurile, precum „Medic de familie”, „Poliţiştii”, „Colegii” sau „Buticul lui Pepe”. Între anii 2003 – 2005 a fost regizorul, creatorul şi producătorul executiv al serialului „Cu un pas înainte”, care a devenit imediat un succes în peste 60 de ţãri. Adaptarea acestui serial l-a adus pentru prima dată în România în anul 2006.

Din anul 2007 s-a dedicat în întregime regiei cinematografice, cu reuşite notabile din partea criticilor şi a publicului. La jumătatea anului 2008 s-a reîntors la București începând etapa de producător și regizor de film în România cu „Contra timp” (2008) și „Contra timp 2” (2009), „Ho Ho Ho”  (2009), „S-a furat mireasa (2012).

Hawaii (2017, 116’) – Acţiune / dramă / romantic; V.O românã cu subtitrare în englezã

Cu: Dragoș Bucur, Andi Vasluianu, Rodica Lazăr, Cristina Flutur, Constantin Cojocaru, Gheorghe Ifrim

Acțiunea se desfășoară în România în perioada comunismului, când a intra în posesia unei moşteniri lăsate de o rudă din altă ţară era de neconceput. Andrei, un taximetrist descurcăreţ, află că a moștenit echivalentul a 3 milioane de dolari de la un unchi din Hawaii. Situaţia se complică în momentul în care Andrei se lovește de realitatea regimului comunist. Nu poate pleca legal din țară pentru a-și primi moștenirea, iar banii nu pot fi trimiși în ţară pentru că aceştia ar deveni automat proprietatea statului român.

The Godmother / Naşa (2011, 100 ’) – Acţiune / comedie; V.O românã/englezã cu subtitrare în englezã/românã

Cu: Dragoș Bucur, Ştefan Iancu, Whitney Anderson, Cãtãlina Grama

Jennifer este o americancă stabilită în România, căsătorită cu Radu Prodan, un respectat finanțist român, și împreună au un băiat de 10 ani, David. Într-o bună zi, în timpul unui botez la care participa în calitate de nașă, poliția năvălește în biserică și îl arestează pe soțul ei.

Cu această ocazie, Jennifer află că „respectabila” afacere a lui Radu consta de fapt în spălare de bani pentru un temut mafiot local, Spânu. Singura soluție pe care o găsește pentru a-și salva familia este să își formeze propria „familie mafiotă” și să contracareze astfel acțiunile dușmanului lor, Spânu. În acest demers îndrăzneț ea va fi ajutată de o serie de personaje atipice, oameni normali puși în situații excepționale, dar mai ales de fiul său, David, care se dovedește a fi mai mult decât un băiețel curajos, devenind un sprijin și un sfătuitor nesperat.

Carlitos y el campo de los sueños / Carlitos are șansa vieții (2008, 107’) – Aventuri / comedie;

V.O. spaniolă cu subtitrare în limba română

Cu: Guillermo Campra

Carlitos Bermúdez are douã dorințe în viață: dorește să găsească un cuplu care să-l adopte din orfelinatul spaniol și să devină jucător de fotbal pentru echipa de juniori a Spaniei. Cu ajutorul unor prieteni din orfelinat, pornește într-o misiune pentru a demonstra talentul său de jucător de fotbal lumii. Cel mai mare obstacol în calea visului său este Holipito, administratorul orfelinatului, care încearcã să împiedice realizarea viselor lui Carlitos.

Far from Here / Departe de tine (2017, 94’) – Dramã; V.O englezã cu subtitrare în românã

Regia: James Pillion

Cu: Jonathan Ahmadi, Maia Morgenstern, Maria Dinulescu, Andi Vasluianu

Grant (Jonathan Ahmadi) și Sofia (Maria Dinulescu) sunt un cuplu proaspăt căsătorit, ce dorește să-și formeze o familie. Schimbările din viața profesională a Sofiei îi fac să se mute din America la București, iar un an mai târziu relația lor ajunge în impas, bântuită de promisiunile făcute și nerespectate. Sofia este acum o ființă sigură pe ea și ambițioasă, iar Grant încearcă, fără succes, să-și scrie romanele. O tragedie lovește familia lui Grant, iar acesta trebuie să se întoarcă în America.
Prinsă între carieră și povestea de dragoste pe care o trăiește, Sofia are de ales: pleacă împreună cu soțul ei pentru a-și construi o familie sau rămâne alături de șeful ei (Andi Vasluianu) pentru a-și dezvolta cariera în plină dezvoltare?

Sunt însărcinată în România (2016, 78’) – Documentar; V.O românã cu subtitrare în englezã

Documentarul îmbină mai multe interviuri de tip talking heads pentru a obține o imagine de ansamblu asupra politicilor guvernamentale prin care statul român sprijină sau nu femeile care își doresc să aibă un copil. Mai mult de 40 de femei care trăiesc în România și în Spania sunt intervievate pe teme de interes social ca viabilitatea vs. disfuncționalitatea sistemului sanitar public, discriminarea la locul de muncă sau rolul partenerului de viață în creșterea copiilor. În ciuda diferențelor majore de vârstă, nivel de educație, ocupație sau statut material, toate trebuie să se confrunte cu numitorul comun al statului român. Pe de altă parte, dintre toți acești factori, cel puțin unul influențează semnificativ calitatea serviciilor medicale: nivelul material.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508