spot_img

”În Țara emoțiilor”- expoziţie interactivă pentru copii şi părinţi

Joi, 4 iunie 2015, ora 18.00, Galeria Galateca vă invită la vernisajul expoziției de design dedicată atât copiilor cât şi părinţilor, “În Ţara Emoţiilor”, în care designerul Irina Neacşu şi Gabriela Mărginean explorează într-o manieră sensibilă lumea complexă a sentimentelor. Perioada de desfăşurare a expoziţiei este 28 mai – 22 iunie 2015.

Inspirată de cartea cu acelaşi nume semnată de Gabriela Mărginean, proiectul, o premieră în zona editorială pentru cartea de copii românească, dezvăluie povestea din spatele conceperii cărţii, procesul cognitiv de prelucrare text-imagine, recreând spaţiul ludic al imaginarului celor doi creatori.

Asemenea Dorei, personajul din carte, vizitatorul experimentează cele 8 emoţii, Surpriza, Bucuria, Tristeţea, Fericirea, Furia, Frica, Dezamăgirea, Încrederea într-un exerciţiu dinamic de extrapolare a designului de carte şi obiect, în maniera unică a Irinei Neacşu. Deşi dedicată copiilor, ludicul creativ implică filozofii subtile şi elemente care ating privitorii de orice vârstă.

Spaţiul este astfel structurat în trei zone distincte care reperează straturile suprapuse ale proiectului: zona de dinamică, zona de design de obiect şi zona multimedia.

Astfel, designerul angajează privitorul într-un parcurs interactiv de familiarizare cu cele 8 emoţii prezentate în carte, realizând o zona interactivă, dedicată copiilor.

În zona de design de obiect vizitatorii vor descoperi o colecţie inspirată pentru mici şi mari, derivată din proiectul de construire a cărţii.

Zona multimedia este dedicată ascultării de fragmente din poveste, sesiunilor de lectură, workshopuri pe teme conexe cărţii ce se vor desfăşura pe tot parcursul expoziţiei.

Proiectul a fost inspirat de prima carte a Gabrielei Mărginean, “În Țara emoţiilor”, ce se doreşte a fi un exerciţiu de alfabetizare, o introducere în universul complex al emoţiilor de baza, o viziune nouă în modul de gestionare a unei tematici extrem de sensibile în domeniul cărţii pentru copii. Cartea marchează şi debutul Irinei Neacşu, cunoscut arhitect, grafician şi designer de interior, ca ilustrator.

Parteneriatul dintre Galateca şi cele două artiste continuă pe parcursul anului 2015, expoziţia este primul episod dintr-o serie de evenimente inspirate de cartea “În Ţara Emoţiilor”, precum lansarea cărţii, workshopuri pentru copii, linii de design derivate.

Irina Neacşu este arhitect şi designer de interior. În 2010 a fondat brandul thecraftlab prin care creează şi restaurează piese de mobilier şi accesorii cu o poveste unică, ce combină diferite materiale, culori, aplicaţii şi broderii în fantezii stratificate de trecut şi contemporan. Toate piesele semnate de Irina Neacşu, atât amenajările interioare cât şi obiectele de design sunt autentice prin unicitatea lor şi prin stilul coerent care reprezintă marca brandului: culoare, ludic, rafinament, îmbinări surprinzătoare şi contraste vechi-nou. În fiecare an, thecraftlab by Irina Neacşu lansează colecţii noi în cadrul unor evenimente şi galerii de prestigiu internaţional şi în paralel crează piese personalizate pentru clienţii săi. Nouă direcţie de creaţie manifestată în colecţiile 2015 o reprezintă îmbinarea prinţului digital cu broderia manuală.

Gabriela Mărginean, autoarea cărţii, este la prima experienţă editorială, având însă o bogată experienţă profesională în domeniile content writing, blogging, social media.

Galeria Galateca, alături de Asociaţia Culturală NeoArt România se află la al patrulea proiect editorial, după „Ieşirea din baza de date” a scriitoarei Mireille Rădoi, “Blak Arc” prima nuvela a artistului vizual britanic Simon Hewood şi „NeoArt”, un mic ghid de introducere în lumea artei contemporane conceput împreună cu revista Biz

Proiectul este realizat în parteneriat cu Asociaţia Culturală NeoArt România şi IMDD. Susţinut de Aqua, Igloo Media, Intro, Uta Design.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508