spot_img

”Exclusiv romantic, Chopin. Pianul Călător”, cu Horia Mihail, la Sala Radio

Recitalurile cu tema Romantic exclusiv. Chopin”, pe care Horia Mihail le-a oferit până în acest moment spectatorilor din mai multe orașe ale țării, au smuls ropote de aplauze și cuvinte calde de mulțumire spectatorilor care au umplut sălile în fiecare seară. Horia Mihail  își continuă călătoria ce are ca scop obiectivul generos de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani (pentru a încuraja alte evenimente muzicale de marcă). În urma celui de-al șaselea turneu, Pianul Călător, pus la dispoziţie de Radio România, va rămâne pentru următorii ani la Alba Iulia.

”O muzică ce a rezonat cu sufletul meu și cu primăvara.” Un pianist atât de sensibil, fermecător”. ”Pianul Călător chiar a rămas în urmă cu niște ani în orașul nostru și de câte ori vine Horia Mihail să cânte pe el este o sărbătoare”. ”Nici nu visam la un recital integral Chopin. Este preferatul meu de când eram adolescentă.”

Turneul Pianul Călător, ediția a VI-a, are loc în perioada 24 martie – 21 mai 2016, în 19 localități din țară și la Chișinău. În seara de 6 aprilie, pianistul va susține un recital extraordinar la Sala Radio din București, un loc important pentru solist, de fiecare dată emoționat de întâlnirea cu numerosul și exigentul public bucureștean :

Sala Radio, este o sală impresionantă pentru orice artist. Eu am debutat aici în urmă cu 32 de ani și, chiar dacă acum Sala Radio nu mi se pare la fel de uriașă, cum mi se părea când eram doar un copil, rămâne un loc în care se adună muzicieni de mare valoare, şi, cu atât mai mult, melomani adevărați, oameni care au cultura mersului la concert, poate nu doar în București, ci și în alte țări cu tradiție muzicală. Astfel încât, pentru mine, concertele de la Sala Radio sunt cele mai importante din acest punct de vedere, chiar dacă acord atenţie egală fiecărui eveniment. Emoția este, poate, un pic altfel”, spunea Horia Mihail după recitalul de la Sala Radio, din cadrul anterioarei ediții a turneului Pianul Călător.

Pianul Călător este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo şi Fundația Marconi.

Traseul turneului va putea fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.

ITINERAR:

24 martie – Chișinău – Concert – dirijor Tiberiu Soare – Sala cu orgă

26 martie – Roman – Recital – Casa de cultură

27 martie – Iași – Recital – Aula BCU

28 martie – Bârlad – Recital – Pavilionul « Marcel Guguianu »

29 martie – Tulcea – Recital – Teatrul « Jean Bart »

1 aprilie – Galați – Concert – dirijor Mircea Holiartoc – Teatrul liric « Nae Leonard »

4 aprilie – Brașov – Recital – Sala Patria

6 aprilie  – București – Recital – Sala Radio

8 aprilie – București – Concert – dirijor Cristian Oroşanu – Sala Radio

12 aprilie – Sibiu – Recital – Sala Thalia

14 aprilie – Sibiu – Concert  – dirijor Theo Wolters – Sala Thalia

15 aprilie – Deva – Recital – Sala « Liviu Oros »

19 aprilie – Pitești – Recital – Casa de cultură

20 aprilie – Bușteni – Recital –  Centrul cultural “Aurel Stroe”

3 mai Slatina – Recital Pianul călător – Centrul cultural « Eugen Ionescu »

4 mai Caracal – Recital Pianul călător – Teatrul Naţional

5 mai Drobeta Turnu-Severin – Recital Pianul călător – Palatul culturii « Teodor Costescu »

7 mai Turda  – Recital Pianul călător – Teatrul Municipal « Aureliu Manea »

8 mai Alba Iulia – Recital Pianul călător – Casa de cultură

12 mai – Oradea – Concert – dirijor Sabin Păutza – Sala Filarmonicii

14 mai – Recital-Parcul Herăstrău

15 mai – Recital-Parcul Cişmigiu

20 mai – Cluj – Concert – Francisco Valero Terribas – Casa Universitarilor

21 mai – Dumbrăveni – recital – Catedrala Armenească

Un eveniment Radio România

Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Asociația Culturală Accendo, Fundaţia Marconi

Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.)

Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Regional şi TVR 2

Partener principal: ARCUB-Centrul de proiecte Culturale al Municipiului București

Maşina oficială a turneului : Dacia

Sponsori: JTI, Sense, ALRO Slatina, Erste Private Banking-serviciu oferit de BCR

Parteneri : Senia Music, WOLF THEISS RECHTSANWÄLTE GMBH, Kronospan Sebes, MERCURE BUCHAREST CITY CENTER

Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Primăria municipiului Bucureşti, Sala cu orgă din Chişinău, Radio Chișinău,Casa de cultură din Roman, Primăria Municipiului Roman, Filarmonica de stat din Iaşi, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu,Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primăria din Tulcea, Teatrul muzical “Nae Leonard” din Galaţi, Filarmonica de stat din Braşov,Filarmonica de stat din Sibiu, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Filarmonica de stat din Piteşti, Centrul de proiecte culturale Aurel Stroe din Buşteni, Centrul cultural « Eugen Ionescu » din Slatina, Teatrul Naţional din Caracal, Asociaţia Fii şi Prietenii Caracalului, Palatul Culturii Teodor Costescu Drobeta Turnu Severin, Teatrul Municipal « Aureliu Manea » din Turda, Asociaţia Rei Culturae Fautores, Casa de cultură din Alba Iulia, Filarmonica de stat din Oradea, Filarmonica de stat din Cluj, Catedrala Armenească din Dumbrăveni

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Media Trust, România Liberă, România TV, Caţavencii, Observator Cultural, Şapte Seri, Bussines Review, Ziare.com,  Accent TV, AgentiadeCarte.ro.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508