spot_img

“Templul din nori” de Patrick Woodhead

La Editura Trei a apărut volumul Templul din nori” de Patrick Woodhead, colecţia “Fiction Connection”, în traducerea lui Bogdan Perdivară.“Templul din nori” este un roman de aventuri, un thriller spectaculos care porneşte de la o experienţă reală de viaţă: călătoria autorului în Tibet.

Patrick Woodhead a petrecut opt ani explorând unele dintre cele mai îndepărtate locuri de pe planetă, de la jungla amazoniană până la întinderile reci ale Antarcticii, înainte de a începe să-şi scrie prima carte. Bazat pe o expediţie reală în Tibet, pe care Patrick a făcut-o în 2004, “Templul din nori” este un thriller şi un roman de aventuri deopotrivă, primul dintr-o serie inspirată de spectacolul tulburător al celor mai înalţi munţi din lume.
Pe culmile Himalayei se află o comoară preţioasă pentru care oamenii şi-au riscat viaţa, timp de zeci de ani, încercând să o protejeze de ochii celor neiniţiaţi. Mai ales de poliţia secretă chineză. Şi acolo ar fi rămas, ascunsă pentru totdeauna, dacă n-ar fi existat doi tineri alpinişti împătimiţi – pasiunea unuia dintre ei fiind atât de oarbă, încât este tentat mai degrabă să-şi abandoneze prietenul decât să se abată de la ţelul lui. Luca Matthews este un tip charismatic, atrăgător şi foarte talentat, însă ambiţia lui implacabilă se dovedeşte a fi un neajuns fatal. Îl convinge pe Bill să meargă într-o zonă cu acces interzis din Tibet. Dar un accident îngrozitor îi obligă să se adăpostească în mânăstirea tibetană Geltang, un locaş secret care a supravieţuit invaziei barbare din timpul Revoluţiei Culturale Chineze.
Curând îşi dau seama însă că au nimerit într-o lume mult mai periculoasă decât s-ar fi aşteptat…

În 1998, Patrick Woodhead a plecat cu un grup de exploratori în Asia, în Kârgâzstan, pentru a escalada câteva vârfuri montane unde nu mai ajunsese nimeni înainte. A fost prilejul cu care a înţeles ce vrea cu adevărat să facă în viaţă: să descopere şi să viziteze locurile neexplorate încă de pe planetă. Au urmat alte aventuri: străbaterea Amazonului în caiac, doborârea recordului de traversare a Atlanticului şi două expediţii majore în Antarctica, Patrick Woodhead fiind cel mai tânăr explorator care a ajuns la Polul Sud (a parcurs Antarctica de la est la vest, adică 2000 de kilometri, într-un timp record: 80 de zile). Expediţia care i-a înflăcărat cel mai mult imaginaţia a fost cea din 2004, când a ajuns în zonele interzise din Tibet. Acolo, înconjurat de frumuseţea Himalayei, a descoperit o piramidă muntoasă pe care a numit-o The Cloudmaker şi care i-a inspirat această carte de succes. A mai scris şi “Misadventures in a White Desert”. Urmează “Heart of Fire”, în continuarea romanului de faţă.
Patrick Woodhead călătoreşte adesea în Antarctica. Locuieşte când în Africa de Sud, când la Londra.

Viziunea lui Clive Cussler se îmbină cu cea a lui Dan Brown în acest thriller de aventuri extrem de captivant în care doi alpinişti ambiţioşi găsesc întâmplă tor un secret bine păzit în munţii Himalaya şi se trezesc urmăriţi de poliţia secretă chineză.

«Încadrat pe fundal de două piscuri mai mari, văzu conturul neted al muntelui-piramidă. Nu încăpea loc de greşeală – era acelaşi munte pe care-l văzuse cu câteva săptămâni în urmă de pe Makalu. Chiar dacă vârful era ascuns de o draperie deasă de nori, iar flancurile joase nu se zăreau printre dealurile de la poale, totuşi arăta absolut magnific.», a scris autorul.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508