spot_img

“Secretele minţii de milionar” de T. Harv Eker

La Editura Curtea Veche, în colecția “Capital”, a apărut volumul Secretele minţii de milionar” de T. Harv Eker, în traducerea Cristinei Guță. Acest volum tratează mai puţin ceea ce trebuie învăţat şi mai mult ceea ce trebuie „dezvăţat“.

„Daţi-mi 5 minute şi… vă pot prezice viitorul financiar pentru tot restul vieţii!“ Iată ce spune T. Harv Eker în cartea de faţă. Un om remarcabil, care a lansat multe afaceri şi a dat faliment în mod repetat – până când a înţeles că trebuie să-şi schimbe tiparul mental. După care, în câţiva ani, a devenit milionar. Eker pleacă de la premisa că „nu ceea ce nu ştim ne împiedică să avem succes, ci ceea ce ştim incorect reprezintă cel mai mare obstacol“.  Fiecare dintre noi are setat în minte un anumit tipar financiar. Iar felul în care gândim determină dimensiunea averii pe care o acumulăm. Bogaţii gândesc, toţi, la fel (sunt convinşi că „îşi creează singuri viaţa“). Şi săracii gândesc, toţi, la fel (dar ei cred că viaţa „li se întâmplă“). Iar atunci când subconştientul are de ales între emoţii adânc înrădăcinate şi logică, emoţiile înving aproape întotdeauna. Secretul stă în conştientizarea propriilor gânduri şi acţiuni, astfel încât să ne putem elibera de alegerile făcute în trecut.E timpul să renunţăm la presupunerea că, pentru a avea succes, ordinea logică este: a avea, a face, a fi. Şi să asimilăm, în schimb, convingerea oamenilor bogaţi, care înţeleg că ordinea corectă este: a fi, a face, a avea.

„T. Harv Eker are abilitatea de a electriza publicul, a captiva cititorii, a motiva şi a stârni revelaţii.“ (Jay Conrad Levinson)

T. Harv Eker este fiul unor imigranţi europeni care s-au stabilit în America de Nord, moment în care nu aveau mai mult de 30 de dolari în buzunar. A crescut în Toronto, după care s-a stabilit în Statele Unite. A avut o copilărie săracă, motiv pentru care, la 13 ani, a început să muncească. În anii adolescenţei, a vândut ziare, îngheţată, loţiuni de bronzat pe plajă şi diverse alte lucruri prin târguri. După ce a urmat vreme de un an cursurile Universităţii York, a decis să ia o pauză – pentru a-şi urma visul de a deveni milionar.
În anii tinereţii, a locuit în diverse oraşe, a avut diverse slujbe şi a început peste zece afaceri diferite. Dar, indiferent ce a făcut, a eşuat în mod constant.
Într-un final, după mulţi ani de frustrări, Eker a reuşit să-şi atingă ţinta. A deschis unul dintre primele magazine cu articole pentru fitness din America de Nord, apoi şi-a dezvoltat afacerea, creând un lanţ de zece magazine. După care a vândut o parte din acţiuni unei corporaţii din topul Fortune 500. Eker a trecut de la stadiul de falit la cel de milionar în numai doi ani şi jumătate.
Ulterior, a început să-şi dezvolte teoria privind relaţia dintre bani şi aspectele mentale şi emoţionale ale oamenilor. Folosind principiile şi exerciţiile din cartea de faţă, el şi-a revizuit gândurile, sentimentele, atitudinea şi acţiunile – nu doar pentru a atinge succesul, ci şi pentru a-l menţine pe termen lung.
T. Harv Eker este fondatorul şi preşedintele companiei Peak Potentials Training, una dintre companiile cu servicii de dezvol­tare personală având cea mai rapidă creştere din America de Nord. A creat o serie de cursuri de dezvoltare personală, la care participă mii de oameni din toate colţurile lumii. Stilul său direct, debordând de energie şi plin de umor, electrizează audienţa. La programele cu durata de o săptămână are adesea un public de peste 2 000 de persoane.
Prin cărţile, seminariile şi conferinţele sale, ca şi prin programele educaţionale oferite, el a schimbat vieţile a peste 500 000 de oameni, ajutându-i să se apropie de obiectivele lor şi să obţină independenţa financiară.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508