spot_img

“Romanian Music Nights” în Berlin

În perioada 27-29 mai 2011, Institutul Cultural Român “Titu Maiorescu” Berlin organizează seria de concerte “Romanian Music Nights” la Berlin. Timp de trei zile, cinci formaţii româneşti în vogă vor delecta publicul berlinez în locaţii extrem de populare. Vineri 27 mai 2011, Fanfara Ciocârlia va deschide seria de concerte în cunoscutul Huxleys Neue Welt. În următoarele zile, formaţiile Kumm, Blazzaj, Butterflies in my Stomach şi TipTtil vor susţine concerte la Volksbühne, Berlin.

Huxleys Neue Welt este un nume de referinţă pe scena de divertisment din capitala germană de aproape 100 de ani. Huxleys este un centru multifuncţional de evenimente, care deţine o tehnică de lumini şi sunet ultramodernă. Roter Salon este parte integrantă a teatrului Volksbühne (principalul teatru al Berlinului de Est înainte de Căderea Zidului). Aici sunt programate concerte rock, punk şi etno. Grüner Salon este de asemenea parte integrantă a Volksbühne, specializată însă pe muzică latină şi jazz. Cea mai importantă revistă de tip city guide, „Zitty” a plasat salonul pe numărul întţi al locaţiilor favorite. Ambele saloane sunt locuri extrem de bine frecventate de public, aflându-se şi în centrul oraşului la 2 minute de Alexanderplatz.

Prin acest eveniment Institutul Cultural Român din Berlin îşi propune integrarea trupelor româneşti în circuitul berlinez prin intermediul unor concerte în spaţii care se bucură de prezenţa unui public numeros şi tânăr, precum şi intermedierea trupelor româneşti către label-uri germane.

Fanfara Ciocărlia formată din 12 membri din satul Zece Prăjini, județul Iaşi. Fanfara Ciocărlia e cunoscută ca cea mai rapidă fanfară din lume şi ridică în picioare săli din întreaga lume cu ritmurile lor tradiţionale.

Kumm este o formaţie rock înfiinţată în 1997 la Cluj-Napoca. De-a lungul timpului, stilul muzical al formaţiei a variat considerabil, de la rock progresiv cu influenţe jazz şi etno până la rock alternativ. Până acum, formaţia a lansat cinci albume de studio.

Trupa Blazzaj a fost înfiinţată în 1998 la Timişoara. A adoptat un stil deosebit: ritmuri rapide de jazz, combinate cu texte sarcastice – şi succesul e garantat! Acestora li se adaugă naturaleţe, prospeţime şi plăcerea nebună de a cânta.

Butterflies in My Stomach este una dintre cele mai cunoscute formaţii de nu-jazz, funk şi acid jazz din România. BiMS a fost prezentată de BBC Romania ca fiind una dintre puţinele trupe care promovează acid-jazz-ul în România.

Formaţia TiPtiL a fost înfiinţată în anul 2009. Este compusă din cinci prieteni, care au descoperit împreună muzica ascunsă în ei. Melodiile lor sunt expresia personalităţii fiecăruia dintre membri, o combinaţie de tandreţe şi agresivitate în acelaşi timp.

Programul Romanian Music Nights:

27 mai, de la ora 20.00, Fanfare Ciocârlia în Huxleys Neue Welt (Hasenheide 107 – 113, 10967 Berlin)
28 mai, de la ora 21.00, Butterflies in My Stomach şi KUMM în Roter Salon/Salonul Roşu al Volksbühne (Rosa-Luxemburg-Platz 1, 10178 Berlin)
29 mai , de la ora 18.00 Uhr, TipTiL şi Blazzaj în Grüner Salon/Salonul Verde al Volksbühne (Rosa-Luxemburg-Platz 1, 10178 Berlin)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508