spot_img

“Noaptea albă a cărţii”, la BookLand

În perioada 15-17 aprilie 2011, la AFI Palace Cotroceni va avea loc Târgul de carte BookLand, care va reuni zeci de edituri cu o ofertă de carte bogată, precum şi artişti ce vor anima atmosfera în fiecare seară.

Vineri, 15 aprilie 2011, de la ora 21.00, trupa Heaven va concerta pe scena BookLand. Cele trei componente ale trupei – Adina, Roxana şi Aliana – sunt recunoscute pentru primul lor single “Pentru totdeauna”, care le-a adus şi primul premiu la MTV Romanian Music Awards. Bazele trupei au fost puse în anul 2005, iar de atunci fetele de la Heaven au susţinut numeroase concerte.

Sâmbătă, 16 aprilie 2011, este “Noaptea albă a cărţii”. Aşadar, mall-ul va fi deschis toată noaptea, iar editurile şi ceilalţi expozanţi, precum şi magazinele, îşi vor aştepta vizitatorii. Florin Chilian, the dAdA, Magnum Opus Band, PlastikCharm, Trupart si Backstage Boys sunt doar o parte dintre artiştii şi trupele care vor urca pe scenă la “Noaptea albă a cărţii”. Printre surprizele pregătite se numără lansarea single-ului “Să sară ţara” a băietilor de la PlastikCharm (Ioan Nacu (E-one) – Voce/ chitară, Victor Filip – clape/sampler/voci, Mihnea Dragomir (Mike) – Bas, Daniel Iudean – Tobe/ voci), momentul umoristic în versuri, cu acompaniament muzical pregătit de Trupart (Usvat Ovidiu, Claudia Croitoru, Florin Cireasa – chitara) şi introducerea conceptului de film noir într-un spectacol de improvizaţie în care simţul umorului este la înălţime, de către Backstage Boys.

Duminică, 17 aprilie 2011, cei care îi vor încânta timp de aproape două ore pe vizitatorii târgului de carte urban sunt Lora şi Akcent. Atât cântăreaţa, la prima ei reprezentanţie solo, cât şi Adrian, Mihai şi Sorin vor performa separat, dar vor prezenta şi recentul single realizat împreună “No More Tears”.

Iubitorii de carte vor avea ocazia la BookLand să participe la dezbateri, lansări de carte şi festivităti de premiere, pe parcursul tuturor celor trei zile de desfăşurare. Printre editurile şi expozanţii care s-au înscris deja sau doresc să se asocieze cu BookLand şi care vor susţine astfel de evenimente, se regăsesc: Adevărul Holding, Arcub, Ars Docendi, Asociaţia Pentru Reflecţie şi Raţionament –ARR,  Bookbyte, Buybooks, Cărţile Editurii Tango, Casa Bebedream, Casa de Editură Viaţă şi Sănătate, CD Press, Corint, Cartea Românească, Corint Junior, Didactica Publishing House, Discovery, Editura Economică, Evolio, Editura Militară, Eurodidactica, Evanghelismos, Editura Patriarhiei Române, Electrecord, Elefant.ro, Genesis, Galaxia Gutenberg, GBV.ro, Hasefer, Herald, Intuitext, Inovativ Printing, Ibu Publishing, Karpaty Music, Leda, Logic Games, Litera International,  Librarie.net, Liga Bibliei, Muzeul Cotroceni, Multicart Distribuţie, Marcela Penes, Monitorul Oficial, Noi Media Print, Niche Records, Nemira, Polirom, Prut, Publicatiile Flacara, Rentrop & Straton, Shambala, Stand Agentie Difuzare Carte, Sapnaa Art, Scripta – Frazi, Taj, Teora, Tiparg, Smart Box Management, Universul Juridic & Wolters Kluwer, Virtual Library, Quantax, Z Spot Media.

Cei care cunosc Bookmark Project şi au vizionat filmele realizate împreună cu o seamă de persoane publice din România, foarte îndrăgite, se vor bucura să afle că ei se vor afla la BookLand, sâmbătă, pe 16 aprilie 2011.

Duminică, 17 aprilie 2011, la orele prânzului, tot la BookLand va avea loc Gala Premiilor Reţeaua literară 2011.

Toate informaţiile vor fi actualizate pe website www.book-land.ro.

Articole recomandate

2 COMENTARII

  1. […] din mână a lehamite. –         Da’  e abia prima zi, comentez eu. O să aveţi şi o noapte albă, concerte, distracţie, zic mai în glumă, mai în serios. –         Mi-e şi groază… […]

  2. […] din mână a lehamite. –         Da’  e abia prima zi, comentez eu. O să aveţi şi o noapte albă, concerte, distracţie, zic mai în glumă, mai în serios. –         Mi-e şi groază… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508