spot_img

“Bienala Tinerilor Artiști – Bio-pass Art” – ediția a 6-a, la București

Luni, 20 octombrie 2014, între orele 9.00-19.00, la Institute, The Café (Știrbei Vodă 104 – 106) va avea loc simpozionul teoretic internațional „Bio-pass Art”. Evenimentul este organizat de Fundația Culturală META, cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român. “Bienala Tinerilor Artiști – Bio-pass Art” , ediția a 6-a, București, se desfăşoară în perioada octombrie 2014 – octombrie 2015. Participanţi: Emilio Mordini (Franța), Patrick Bours (Norvegia), Daria Parkhomenko (Rusia), Călin Dan (România), Liviana Dan (România), Mihaela Frunză (România), Bogdan Ghiu (România), Laura Grünberg (România), Ion Bogdan Lefter (România), Romelo Pervolovici (Romania) .

Program: http://www.artbiennial.ro/#!2014-opening/ccsz

Simpozionul teoretic Bio-pass Art deschide seria evenimentelor desfășurate în cadrul Bienalei Tinerilor Artiști – Bio-pass Art, ediția a 6-a, organizată în perioada octombrie 2014 – octombrie 2015 la București. Acesta se adresează cercetătorilor din orice domeniu care, prin proiectele lor, au abordat diferite aspecte și semnificații ale biotehnologiei, bioeticii, bioartei, biometriei, aspecte legate de infomedicină, identitate la interfață, condiție postumană, transumanism, spiritualism tehnologic, corp transgenic, ciberfeminism etc. Obiectivul principal este de a încuraja cercetarea interdisciplinară și dialogul între specialiști din diverse domenii prin intermediul unui discurs pluridisciplinar. Ediția a 6-a a Bienalei Tinerilor Artiști – Bio-pass Art își propune să creeze un dialog între artă și identificare biometrică. Bio-pass Art va cuprinde alte trei secțiuni/evenimente principale programate să se desfășoare în perioada mai – octombrie 2015 – Expoziția Bio-pass Art, Atelier de analiză de portofoliu, Workshop de critică de artă. Propunând pentru fiecare ediție concepte inedite abordate din perspective pluridisciplinare ediția din 2014-2015 a Bienalei Tinerilor Artiști va păstra sloganul devenit simbol – „Arta este întotdeauna în altă parte”, ducându-l și de această dată înspre un alt nivel, înspre o nouă deschidere: relația dintre artist – opera acestuia și identificarea biometrică a vizitatorului. Biometria  reprezintă un subiect de maximă actualitate în contextul contemporan, atât românesc, cât și european. Mai mult decât o identitate care poate fi schimbată, ștearsă, uitată, identitatea biometrică reprezintă o permanență individuală, o serie de pattern-uri unice, o formă de gestionare a accesului de identitate. Felul în care artele contemporane relaționează cu biometria reprezintă tematica ce structurează ediția curentă a Bienalei Tinerilor Artiști în ansamblul său.

“Pentru artist, arta lui poate reprezenta amprenta cu adevărat personală. Ea polarizează idealuri, concepte, gânduri, dincolo de propria sa identitate. Această „intimitate” este adesea expusă unui public necunoscut, impersonal – dintr-un spațiu de expoziție, o galerie sau un muzeu. Prin intermediul lucrării, vizitatorul poate interacționa în mod direct cu cele mai personale gânduri ale artistului. Dar cine este acest vizitator și de ce ar împărtăși artistul cu el o experiență atât de intimă, fără a oferi la rândul lui ceva similar? Ar putea deveni trăsăturile tale biometrice „o monedă de schimb”, o formă personală de identificare față de artist și opera lui? “, a declarat Radu Pervolovici , Director Bienala Tinerilor Artiști

Proiect organizat de Fundația Culturală META

Proiect cultural finanțat de Institutul Cultural Român

Parteneri: Institute, The Café și Siqua Hotel

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508